Nem csak a Balaton a Riviéra – Dunai helyek a pizzástól a hippisig

Van nekünk Dunánk, Tiszánk, kisebb tavaink, bányatavunk is, tényleg nem csak a Balatonnál és a Velencei-tónál lehet vízparton ejtőzni, limonádézni, ebédelni. Most a legkedvesebb Duna-parti válogatásunkat hoztuk el.

Hippis bár, kiváló pizzéria, szuper BBQ placc – nem ragadtunk le egy zsánernél, hanem szépen demokratikusan állítottuk össze listánkat, mely a szívünkhöz legközelebb álló folyóparti helyekről szól. Illúziókergetésről szó sincs, sajnos a nap fogásáról le kell mondanunk, de ettől függetlenül azért szép számmal akadnak halas ételeket kínáló helyek is. De, ha belefér a burger, a pizza és a BBQ, már nyert ügyünk van. Még körülbelül három hónapunk van folyóparti helyeken lazulni, éljünk a lehetőséggel!

Első körben a fővárosban lévő, vagy ahhoz közeli kedvencekről mesélünk, majd cikkünk egy következő részében tavakat, bányatavakat, vagy például a Tisza környékét vizsgáljuk meg.

Szitakötő, Népsziget

Vadiúj szereplő a Népszigeten / Fotó: Facebook

Vadiúj szereplő a Népszigeten és a főváros gasztronómiájában a Szitakötő. Kedves neve pontosan olyan jól cseng, mint amennyire jófej és segítőkész náluk mindenki. A többi népszigeti helyet is kedveljük természetesen, de mindig jó egy friss csapat új „szerelemgyerekét” is megismerni. Szellős és hangulatos dizájn fogad az összekötő híd kevésbé belakott oldalán.

Miközben figyeljük a vizet, csusszanhatnak a jeges fröccsök (árulnak alkoholos jégkását is!) és ami a legjobb: kiváló nápolyi pizzát sütnek, elfogadható áron.

Állatbarát a hely, de a szúnyogok ellen azért védekeznek, ezért, ha jön a szürkület, kikérhető a pultból az irtószer!

BpBARbq Terrace, Pünkösdfürdő

Aligha lehet hangulatosabb helyszínt találni a Rómain / Fotó: Facebook

Aligha lehet hangulatosabb helyszínt találni a Rómain, mint Serényi Zsolt és Urbán Roland BBQ szentélyét, ami a szezonra a VII. kerület mellett a Dunánál is elérhető. A Kossuth Lajos Üdülőparton keressük, fűzfák árnyékában, a kikötőnél, ahol olykor jet-skikkel ereszkednek le, máskor kalózhajó köt ki. A BBQ szerelmesei megtalálják a tépett malacos szendvicset, óriási burgert, marhaszegyet, csirkés tacót, netán, ha társasággal érkezünk, egy egész óriás BBQ tálat, a ház összes specialitásával.

Gyerekeknek homokozóval kedveskednek, kisállatoknak vízzel, felnőtteknek pedig koktélokkal, csocsóval és pingponggal, a húsok előtt, után.

Halas Guszti, Soroksári Dunapart

Hangulatos, kedves hely, szuper halételekkel / Fotó: Facebook

Vízen és simán a két lábunkon is meg lehet érkezni a Dunához, Soroksárhoz közel, de mégis közel a belvároshoz. Guszti mindig úgy határozza meg magát, hogy a tavasz és a 15 fok eljöttével nyit, és így is tesz. Hangulatos, kedves hely, szuper halételekkel, kolbásszal és sörrel. Hekk, fogas, harcsa, pisztráng, keszeg is kapható, szóval nem áll meg a tudomány a strandos sztenderdnél. Sokan bringával jönnek, még többen pórázzal és kutyussal.

A főváros egyik legjobb halazója, színvonalas és marasztaló környezetben.

Stég Placc Büfé, Dunaharaszti

A kínálat modern és felveszi a lépést a pillanatnyi trendekkel / Fotó: Facebook

Harasztin, a Duna sétányon is zajlik az élet, a Stég Placc már 11:00-kor nyit, de azért inkább a naplemente-közeli idősávokra esküsznek a törzsvendégek. A környezet abszolút vadregényes, miközben a kínálat modern és felveszi a lépést a pillanatnyi trendekkel. Burgerek, frissensültek, saláták, halak, palacsinták kaphatóak, jó minőségben. Limonádéval, koktélokkal vagy fröccsel öblíthetünk, miközben kacsák és hattyúk úszkálnak békésen előttünk.

Fontos, hogy négyévszakos a hely, téliesítenek és mehet tovább a vízparti időtöltés!

Nomád Bár, Nagymaros

Egy hippis főhadiszállás Nagymaroson / Fotó: Facebook

Egy hippis főhadiszállás Nagymaroson, egyből a Duna mellett. Lehet csak úgy a jelenben maradni, olvasni, társasozni, kártyázni, úszni egyet, sörözni, fröccsözni és figyelni a vad tájat, az itt különösen izgalmas dunai szakaszt. A Nomádban a legizgalmasabbak maguk a programok, melyek lehetnek workshopok, táncos események, koncertek, jógaórák, gyakorlatilag minden olyan apróság, ami flow-ba hozza az embert.

Ne egy klasszikus vendéglátóhelyet keressünk, hanem egy közösséget a természetben!

Kacsakő Bisztró, Szentendre

Idén éppen 10 éve van velünk a Kacsakő / Fotó: Facebook

Szentendre ékszerdobozában kevés olyan utcát vagy házat tudnánk mondani, amit ne szeretnénk. Idén éppen 10 éve van velünk a Kacsakő, ami úgy, ahogy van, maga a boldogság, szabadság, természetközeliség. A felhőtlen nap nekünk ott kezdődik, hogy lekerekezünk Szentendrére és a „fáradalmakat” náluk pihenjük ki. Érdemes előre megnézni a programajánlatukat, mert bőven akadnak kellemes koncertek, lazulós Dj-szettek, melyek mellé jól esik a hűvös meggysör, a rozé vice és amennyiben meg is éheztünk, szintén jó kezekben leszünk.

BBQ-ban elég jók, a burgereket is szeretjük a Kacsakőben. Maradjunk napnyugtáig!

Címlapkép: Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a helyeket is látogasd meg:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...