Nemrég bezárt, mégis újranyithat a Dunántúl ikonikus csárdája

Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.

Váratlanul zárt be a méltán híres Bagoly Gasztrokult Élménytér, amely a dunántúli Mecseknádasd ismert csárdája volt. Eddig fel sem merült, hogy bármilyen formában újranyithasson a hely, most mégis van erre kilátás.

Rántott hús rizibizivel
Nemrég bezárt, mégis újranyithat a Dunántúl ikonikus csárdája/ kép forrása

A bejelentést követően elcsitult a csárda közösségi oldala, viszont a napokban kirakott friss poszt arról árulkodik, hogy egy pécsi székhelyű ingatlaniroda kínálatában eladóvá vált.

Eszerint a Bagoly Gasztrokult Élménytér teljes berendezésével és ingóságával eladó 199 millió forintért, ami egyben azt jelenti, hogy a megállapodást követően azonnal üzemeltethető lenne.

A csárda egyébként a 6-os út mentén, körülbelül pont félúton Szekszárd és Pécs között helyezkedik el, és nemcsak Mecseknádasd, hanem a régió meghatározó vendéglátóhelyévé vált a közel negyven év alatt, míg üzemelt.

Klasszikus csirkepörkölt

A klasszikus csirkepörkölt egy hagyományos magyar étel, amely gazdag ízvilágú és egyszerű alapanyagokból készül. Ez az alaprecept, amit variálni lehet saját ízlés szerint, például ...

Forrásunk volt.

Címlapkép.


Még több gasztrotartalom itt:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!