Nemrég írtunk meg mi is, hogy a Dunántúl legendás csárdája bezár, és nem is kívánják semmilyen formában átadni az üzemeltetését másnak. Most viszont, úgy néz ki, mégis van remény arra, hogy újranyisson.
Váratlanul zárt be a méltán híres Bagoly Gasztrokult Élménytér, amely a dunántúli Mecseknádasd ismert csárdája volt. Eddig fel sem merült, hogy bármilyen formában újranyithasson a hely, most mégis van erre kilátás.
Nemrég bezárt, mégis újranyithat a Dunántúl ikonikus csárdája/ kép forrása
A bejelentést követően elcsitult a csárda közösségi oldala, viszont a napokban kirakott friss poszt arról árulkodik, hogy egy pécsi székhelyű ingatlaniroda kínálatában eladóvá vált.
Eszerint a Bagoly Gasztrokult Élménytér teljes berendezésével és ingóságával eladó 199 millió forintért, ami egyben azt jelenti, hogy a megállapodást követően azonnal üzemeltethető lenne.
A csárda egyébként a 6-os út mentén, körülbelül pont félúton Szekszárd és Pécs között helyezkedik el, és nemcsak Mecseknádasd, hanem a régió meghatározó vendéglátóhelyévé vált a közel negyven év alatt, míg üzemelt.
A cigánypecsenye a hirtelen sült ételek közé tartozik, ami kellemesen füstös, fűszeres és kellően zsíros. Igazi íz- és kalóriabomba, amit érdemes olykor belecsalni a heti menübe. A ...
A klasszikus csirkepörkölt egy hagyományos magyar étel, amely gazdag ízvilágú és egyszerű alapanyagokból készül. Ez az alaprecept, amit variálni lehet saját ízlés szerint, például ...
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján.
Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert.
Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!
Már készülnek a termelők, áruházláncok és viszonteladók a húsvétra, és bár nem várható fennakadás a tojásellátásban, érdemes nem az utolsó napokra hagyni a bevásárlást. Megtudtuk azt is, mennyibe kerül majd átlagosan egy tojás.
Közeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
A leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert.
Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Jó, hát tudom, hogy van már pár aranygaluska receptünk, de ilyen még nincs! :) Nem a tésztában van a pláne, gyanítom, a nagymamámat is Horváth Ilona tanította aranygaluskát készíteni, ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!