A Dunakanyar 7 mesés pontja, ahol egy jót ehetsz hétvégén

Nem tudunk betelni a Dunakanyarral: mind a természet sokszínűsége, mind a könnyen megközelíthető mivolta csábító és szerethető. Ebben a válogatásban Budapesttől Zebegényig haladunk.

A fővárosból indulván egészen Zebegényig haladtunk, hogy megmutassuk a legszuperebb éttermeket, cukrászdákat, találkozóhelyeket. A Dunakanyar tényleg kiapadhatatlan forrás: a folyó közelsége, a változatos panoráma, a helyi alapanyagok kifogástalan minősége is felfedezésre hív, ráadásul évről évre egyre több erdei ház és kisebb szálláshely vár a megszokott, ismert nagyok mellett. Tarts velünk és ismerd meg a Dunakanyar legizgalmasabb vendéglátóhelyeit!

Natura Hill Zebegény

Egyrészt egy minden igényt kielégítő ökoszállás, másrészt pedig egy többarcú étterem, amit a szállóvendégeken felül az éhes vándorok is látogathatnak. Esetükben nem a tipikus „kirándulásból beesünk” jellegre kell gondolni.

A Natura Hill Zebegény gasztronómiája abszolút úttörő és kreatív, a helyi alapanyagokra támaszkodik, és ezekből hozza ki a legjobbat, állandó étlap nélkül.

Ősztől tavaszig odabent is jó, de mégis a teraszos élmény a kedvencünk. A naplementéket aligha lehetne felülmúlni és ez igaz a dinamikusan változó kínálatra is. „Slow food” meghatározásuk nem ígéret, hanem szemlélet. A fine bistro és fine dining határán egyensúlyoznak.

Ősztől tavaszig odabent is jó, de mégis a teraszos élmény a kedvencünk / Fotó: Natura Hill Zebegény

2627 Zebegény, külterület  0157/84 hrsz.
Natura Hill Zebegény

Lujza és Koriander

Vácott járunk és szintén egy hibrid elképzelésről van szó: szállás és étel találkozik egy helyen, családi irányítással. Mindenki ahhoz nyúl, amiben a legjobb. Szeretik a vendéglátást és igyekeznek maradandó élményekkel szolgálni: Dorkáé a konyha, ő Koriander és Heni a cukrász, aki Lujza – hát innen az aranyos elnevezés. Ha nem kvártélyról van szó, akkor elsősorban a brunch, a késői reggeli a fő profil és kávéban is nagyon nagyon erősek. Hétfő és kedd szünnap, de utána beindul a sós és édes villásreggelik gyártása, Az állandó étlapjuk mellett heti ajánlattal is készülnek, ami leginkább az aktuális alapanyagokra támaszkodva készül el.

Mindenki ahhoz nyúl, amiben a legjobb / Fotó: Lujza és Koriander

2600 Vác, Ady Endre sétány 5.
Lujza és Koriander

Füstölgő Sarok BBQ

Télen csak pop-up formában létezik, alkalmi nyitvatartással, igazából a késő tavaszi-nyári időszak a Füstölgő Sarok BBQ idénye. Kizárólag hétvégén fűtik fel a szmókereket, de akkor aztán nem viccelnek, és a húsok legjavát pakolják beléjük: szegyeket, marha- és sertésoldalast például. Grillen azért burgerhús is sül, de ettünk már náluk bomba chilis babot és tacót is. Nagyon értik a BBQ műfajt itt, Zebegényben, 2017 óta töretlenül sütnek és kényeztetik a húsok rajongóit!

2017 óta töretlenül sütnek és kényeztetik a húsok rajongóit / Fotó: Füstölgő Sarok BBQ

2627 Zebegény, Petőfi tér 15.
Füstölgő Sarok BBQ

Piknik Maufaktúra

A barátságos, kutyabarát Piknik Manufaktúra ételbár, terasz és gyönyörű kilátással bíró biciklis találkozóhely (pontosan a bicikliút mellett találjuk), ahová a Nagymarosra kirándulók rendre visszatérnek. A kínálat az elérhető alapanyagok függvényében változik, szuperek a leveseik, a szendvicsek, burgerek, idényzöldségekkel pakolt lepények is.

Vásárokat, kultúrprogramokat is gyakran rendeznek, sosem monoton a PM-es élet.

Sosem monoton a PM-es élet / Fotó: Piknik Manufaktúra

2626 Nagymaros, Hunyadi sétány 2.
Piknik Manufaktúra

Mihályi Patisserie

Legendás cukrászműhely, Mihályi László vezetésével, Vácott. 2008-ban még Desszert Szalon néven indult, 2014 óta azonban a konkrétabb és kifejezőbb Mihályi az elnevezés. Az ország egyik legjobb cukrászdája, amit kár lenne kihagyni Vácott járva: gyönyörű és tökéletesen harmonikus sütik és szezonban fagylaltok várják mindazokat, akik valami különlegesre vágynak desszert fronton. Csalhatatlan, precíz, a világon bárhol megállná a helyét, tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a Mihályiról.

Csalhatatlan, precíz, a világon bárhol megállná a helyét / Fotó: Mihályi Patisserie

2600 Vác, (Fő tér) Köztársaság út 21.
Mihályi Patisserie

Danu Bár

Ezen a nagymarosi teraszon jó pár napot eltöltenénk: közel a Duna, a szemközti Visegrád, ebben a látványban tényleg jól csúszik a fröccs és a kisüzemi sör! A Danu Bár terasza tágas és sok a férőhely, ezért is nagyon népszerű a kirándulók körében. Gasztronómiáját tekintve elég demokratikus felhozatallal készülnek, de inkább a mediterrán, grilles vonal az övék, burgerekkel, csevappal, kolbásszal és a hozzájuk passzoló salátákkal, zöld köretekkel.

Ezen a nagymarosi teraszon jó pár napot eltöltenénk / Fotó: Danu Bár

2626 Nagymaros, Váci út 53.
Danu Bár

Sakura Cukrászda

Balogh Nóra Sakurája már nagyon kellett Nagymarosnak, amikor 2018-ban megérkezett ide a süteményező-reggeliző pont. Odabent és nyári időszakban kint is hangulatos, marasztaló hely, ahol a süteményes pultban jól megférnek egymás mellett a modern, franciás technológiákkal készített desszertek és a magyar favoritok. Lételemük a folyamatos fejlesztés, így minden látogatáskor találkozhatunk valami újdonsággal.

A fagyik is ízletesek és nagy műgonddal készülnek a Sakurában.

Balogh Nóra Sakurája már nagyon kellett Nagymarosnak / Fotó: Sakura Cukrászda

2626 Nagymaros, Magyar utca 11.
Sakura Cukrászda

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Pákozdi Nóra
Címlapkép: Danu Bár


Ismerj meg még több kedves, érdekes és ínyenc helyet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...