Levesbe
Húsleves, bableves, gulyás… Sorolhatnánk a különböző húsos leveseket, de ha spórolni akarsz, akkor sem kell aggódnod, gőzölgő és laktató fogásokat tehetsz az asztalra húspótlókkal is. Húsmentes levesek is eleve szép számmal szerepelnek a szakácskönyvekben, de hús helyett gazdagíthatod ezeket még több zöldséggel, csipetkével, tésztával, tojással, kolbásszal vagy virslivel.
Íme, a világ legjobb levesei! >>
Főzelékhez
A finom főzelékek önmagukban is táplálóak lehetnek, mégis feltéttel az igaziak. Pörkölt helyett kínálhatsz melléjük „sima” szaftot, szója-, zöldség- vagy tojáspörköltet. Fasírt, sült vagy rántott hús helyett pedig bundás kenyér, zöldségropogós, gombafasírt, sült szójaszelet, rántott sajt, rántott párizsi, sült virsli, sült kolbász vagy tükörtojás lehet a kiegészítő.
Pörköltnek
Nokedlivel, tésztával vagy rizzsel, egyre megy, rajongunk az omlós húsokból, sűrű szafttal készített pörköltekért. Húspótlókból azonban éppen ilyen ízletes „pörit” főzhetsz. A tojás-, a virsli- vagy a párizsipörkölt olcsó és laktató fogás, de jó ízű ételt készíthetsz, ha a szokásos alapra gombát, vegyes zöldséget, zöldborsót, babot, zöldbabot, tököt, esetleg szóját vagy tofut teszel.
{ GALÉRIA = 0,1,2,3 }
Körethez
A körethez frissensült és savanyúság illik – így teljes az ebéd vagy a vacsora. A ropogós sült húst azonban könnyen kiválthatod a különböző húspótlókkal. Például ránts sajtot, párizsit, gombát, vagy bundázz zöldségeket! A friss zöldeket persze nem kell feltétlenül panírba bújtatni, grillezve és pirítva is isteni például a cukkini, a padlizsán vagy a tök. De szójából és tofuból is ízletes frissensülteket készíthetsz.
Idézz fel elfelejtett köreteket! >>
Frissensült-kalauz: párizsi szelet >>
A rovat további cikkeit itt olvashatod! >>