Két kedvenc húsfajtánk is drágulás elé néz

A szakértők szerint már tavasszal megérezhetjük a változást a pénztárcákban.

Az egyre dráguló takarmánynövények miatt sajnos a baromfi- és a sertéshús ára is emelkedhet az elkövetkezendő időszakban – számolt be róla a Tények. A dolog hátterében az áll, hogy az elmúlt évekhez képest, idén 15-20%-kal megnőtt a takarmánynövények ára, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a környező országokban nem volt olyan jó a termés a forró nyár miatt.

Az állattenyésztés önköltségi árának kétharmadát a takarmány teszi ki, így az állattartóknak muszáj árat emelniük, ami hamarosan a fogyasztói árakon is meglátszik majd a hűtőpultokban. A szakértők szerint körülbelül tavasszal érzékelhetjük majd a változást, azonban azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez milyen mértékű lesz.


Még több cikk, ami érdekelhet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...