Két kedvenc húsfajtánk is drágulás elé néz

A szakértők szerint már tavasszal megérezhetjük a változást a pénztárcákban.

Az egyre dráguló takarmánynövények miatt sajnos a baromfi- és a sertéshús ára is emelkedhet az elkövetkezendő időszakban – számolt be róla a Tények. A dolog hátterében az áll, hogy az elmúlt évekhez képest, idén 15-20%-kal megnőtt a takarmánynövények ára, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a környező országokban nem volt olyan jó a termés a forró nyár miatt.

Az állattenyésztés önköltségi árának kétharmadát a takarmány teszi ki, így az állattartóknak muszáj árat emelniük, ami hamarosan a fogyasztói árakon is meglátszik majd a hűtőpultokban. A szakértők szerint körülbelül tavasszal érzékelhetjük majd a változást, azonban azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez milyen mértékű lesz.


Még több cikk, ami érdekelhet:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...