Dosso Gabi

Franciaországban tanultam, ott szerettem bele a gasztronómiába.

Név: Dosso Gabi

Életkor: 38

Foglalkozása: újságíró

Kedvenc ízvilág: most ázsiai, de minden, ami friss és jó alapanyagból készül

Kedvenc szakács: Yotam Ottolenghi

Kedvenc saját recept: Bárány tagine, ahogy én készítem

Kedvenc recept: bonyolult, sok lépcsős sütemények, torták

Saját specialitás: néhány hozzávalóból last minute vacsora, ami éppen van otthon

Franciaországban tanultam, ott szerettem bele a gasztronómiába. Azt vallom, hogy jót és finomat csak jó minőségű, friss alapanyagokból lehet készíteni, ezért ezt nem érdemes lespórolni.Folyamatosan főzök, sütök, kísérletezem, mert a legjobb módja hogy a jelenben, a pillanatban maradjak. Mindent szeretek megkóstolni, és ha ízlik, rekonstruálni a saját konyhámban.

Legújabb receptek

Csirkés-zöldséges tésztatorta

Az egyik "mentes" receptkönyvben találtam egy csirkés-zöldséges tésztakoszorú receptet, ahol gyűrű alakú kuglófsütő formában készült az étel. A receptet – át-átalakítva – már ...

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...