Sárgarépával töltött pulyka vadrizzsel - Kovács Dorkától
Hozzávalók
2 szelet pulykamellfilé, 2 db ujjnyi vastag sárgarépa, 2-3 szelet füstölt bacon
3 ek mustár, só, őrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, friss rozmaringág, sütőzacskó
1/2 ek liszt, 2 dl jázminrizs, 1 dl vadrizs (indiánrizs), só, 2 ek olaj, 10 dkg leveles bébispenót
2 dkg vaj
Elkészítés
- A zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringot elkeverjük a mustárral.
- A pulykamell szeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a mustáros páccal.
- A megtisztított répákat sós vízben félig megfőzzük.
- Felteszünk forrni 5 dl vizet. A rizskeveréket megmossuk, lecsepegtetjük, forró olajon üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a forró vizet, megsózzuk, és csendes lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük.
- Amíg a rizs készül, betekerjük a répákat a pulykaszeletekbe. Baconszeletekkel körbe tekerjük a pulykatekercset. Fogpiszkálóval rögzítjük a tekercseket.
- A sütőzacskóban szétrázunk fél kanál lisztet. Beletesszük a hústekercseket a maradék rozmaringgal. 200 fokon 20 perc alatt pirosra sütjük.
- Megmossuk a spenótleveleket. Sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük őket. Vajszeletkével tálaljuk.