Dorka töltött pulykája vadrizzsel

A Séf szerint Dorka tányérja akár egy étteremben is megállná a helyét. A vadrizst ugyan hosszabban is főzhette volna, de legközelebb jobban ügyel majd rá.

Sárgarépával töltött pulyka vadrizzsel - Kovács Dorkától

Hozzávalók

2 szelet pulykamellfilé, 2 db ujjnyi vastag sárgarépa, 2-3 szelet füstölt bacon

3 ek mustár, só, őrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, friss rozmaringág, sütőzacskó

1/2 ek liszt, 2 dl jázminrizs, 1 dl vadrizs (indiánrizs), só, 2 ek olaj, 10 dkg leveles bébispenót

2 dkg vaj

Elkészítés

  1. A zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringot elkeverjük a mustárral.
  2. A pulykamell szeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a mustáros páccal.
  3. A megtisztított répákat sós vízben félig megfőzzük.
  4. Felteszünk forrni 5 dl vizet. A rizskeveréket megmossuk, lecsepegtetjük, forró olajon üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a forró vizet, megsózzuk, és csendes lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük.
  5. Amíg a rizs készül, betekerjük a répákat a pulykaszeletekbe. Baconszeletekkel körbe tekerjük a pulykatekercset. Fogpiszkálóval rögzítjük a tekercseket.
  6. A sütőzacskóban szétrázunk fél kanál lisztet. Beletesszük a hústekercseket a maradék rozmaringgal. 200 fokon 20 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Megmossuk a spenótleveleket. Sós vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük őket. Vajszeletkével tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...