Egy dolog, amitől lehet, hogy neked is érdemes megválnod a konyhában minden tavasszal

Ha nem szeretsz selejtezni, akkor is van egy valami, amitől mindenképpen érdemes tavasszal megválnod.

Ha az ember kis lakásban él, időről-időre arra kényszerül, hogy selejtezzen. Ez nem egy minimalista hóbort, vagy egy divatnak való behódolás, hanem egészen egyszerűen a kényszer. Ha nem selejtezel, nem férsz el. Ennyire egyszerű.

Emlékszem, mikor öt évvel ezelőtt beköltöztem a lakásomba, annyira kevés tárgyam volt, hogy alig volt mit a polcokra tenni a konyhában. Aztán gyorsan eltelt az a pár év, és megtelt minden fiók és polc a legkülönfélébb konyhai eszközökkel:

hasznosakkal és haszontalanokkal, tényleg volt ott minden. Egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy nem csak a ruhás szekrényben, hanem a konyhámban is meg kell válogatnom a dolgaimat. És hidd el, neked is.

Miket érdemes kidobni a konyhaszekrényből?

Először is minden olyan eszközt, amiket nem használsz, mert nehéz, bonyolult, lusta vagy használat után elmosni, vagy már arra sem emlékszel, hogy van neked olyan. Ezeket mind-mind ajándékozd el a családtagok és barátok között, mert biztos lesz olyan, akinek meg pont ez hiányzik.

Ezután vedd kezelésbe a fűszerpolcot vagy fiókot. Mert bizony itt lesznek azok a dolgok, amiktől neked is érdemes megválnod minden tavasszal. A curry és a fahéj például hamar elveszíti az erejét és aromáit, ezeket nem érdemes hosszan tartogatni. Az egészben tárolt, szemes fűszerek szavatossága átlagosan 3 év, az őrölteké maximum 1 év. Ennek megfelelően érdemes újragondolni a készleteket és megválni azoktól, amik már régóta vannak nyitva.

A fűszerek válogatásával persze nem kell megvárnod mindig a tavaszt, hiszen az év bármelyik időszaka megfelel a szortírozásra. Azért szerencsés évszakváltásra időzíteni ezt, mert a jó idővel és a friss zöldségekkel az ételeink is változnak, több a saláta és a könnyű fogás, ami jó alkalom a fűszerezési szokások újragondolására is.

Könnyű saláták tavaszi zöldségekből:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...