Rib-eye steak forgatott rozmaringos burgonyával, burgonyachipsszel és mustáros majonézzel, Robitól
Hozzávalók
A húshoz és a körethez
- 15 dkg, 1 nagy szelet marhasteak
- zöldbors és só
- 2 nagy db burgonya
- rozmaring, só és bors
A majonézhez
- 1 tojássárgája
- 1 ek mustár
- só és bors
- 4-5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Az egyik burgonyát vastag hasábokba vágjuk, és főtt krumplit készítünk belőle. Miután megfőtt a burgonya, forró olajban barnára pirítjuk. A másik burgonyát előkészítjük chipshez, hosszú vékony csíkokra vágjuk, majd olajban hirtelen kisütjük.
- A steak mindkét oldalát 4-4 percig forró serpenyőben sütjük, sütés közben szafttal locsolgatjuk a húst. Amikor elkészült megsózzuk, illetve meghintjük egy kevés zöldborssal, majd félretesszük pihentetni.
- A majonézhez kikeverjük a mustárta tojássárgájával, sózzuk, borsozzuk, nagyon lassan olajat adagolva hozzákevergetjük habverővel.