Nassolnivalók, amelyek enyhíthetik a dohányzás utáni vágyat

„Ez az utolsó szál”, „holnap már nem veszek másik dobozzal”, „úgyis le tudok szokni, ha akarok” – ilyen és ehhez hasonló mondatokat már szinte minden dohányos kimondott legalább egyszer. Letenni a cigarettát azonban közel sem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk.

2009 óta egyre csökken a dohányosok száma Magyarországon, ám uniós szinten még mindig az élen járunk, hiszen közel a lakosság 25%-a napi szinten szív hagyományos cigarettát vagy egyéb hevített dohányterméket. Ez a káros szokás számos egészségügyi problémát von maga után, egyebek mellett okozhat rákot, szív- és érrendszeri betegségeket, légúti problémákat, diabéteszt, agyvérzést és COPD-t.

És ha ez még nem lenne elég, a pénztárcánkat is megterheli: egy doboz cigaretta ára ugyanis már ezerötszáz forint fölött mozog.

Ezek ismeretében nem is csoda, hogy mindenki megpróbál valahogyan leszokni a dohányzásról. Vannak, akik nikotinos tapaszokkal és rágókkal próbálkoznak, de egyesek odáig is elmennek, hogy akupunktúrás kezelésnek vetik alá magukat. Mi most egy merőben más megközelítést adunk: mi lenne, ha az étkezésünk segítségével próbálnánk meg leszokni a dohányzásról?

Léteznek ugyanis olyan élelmiszerek, amelyek fogyasztása segíthet a leszokásban. Némelyik azért, mert ront az „élményen”, némelyik pedig azért, mert a pótcselekvés pótcselekvéseként funkcionálnak. Nézzük, melyek ezek!

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...