Eddig te is csak cukrászdában találkoztál az egyik legfinomabb magyar tortával? Eljött az idő, hogy bemerészkedj a konyhába és egy méltó alkalomra előrukkolj egy saját készítésű dobostortával! Velünk meg tudod csinálni!
Egyik oldalon: ropogós karamelltető, lágy csokikrém, habkönnyű piskóta, a másikon: fél nap macera, és halmonyi mosogatnivaló. Kétségkívül időigényes és nem is olyan egyszerű a dobostorta otthoni készítése, de megéri a fáradságot, és a torta címzettje is garantáltan le lesz nyűgözve. Mi most az összes buktatót felfedjük, hogy neked csak az elkészítésre kelljen koncentrálni.
Tortareceptjeinket itt találod >>
Így időt nyerhetsz
Célszerű a krémmel kezdeni, mert amíg a krém hűl, készíthetjük is a piskótát.
Légkeveréses sütőbe egyszerre két tepsit is be lehet dugni, így feleannyi időbe telik a piskótakorongok sütése.
5 + 1 tipp a buktatók elkerüléséhez
- A piskótalapok készítésekor osszuk el a masszát annyi egyenlő részre, ahány lapot sütünk. Így könnyebb dolgunk lesz, mint találomra kenegetni a sablont, és biztosan egyforma vastagságú is lesz mindegyik réteg.
- Sütőlap híján a tepsi hátulján süssük a piskótát. A legszebb piskótalapot tegyük félre a tetejéhez.
- Karamellkészítéskor mindent készítsünk elő a kezünk ügyébe, mert gyorsan kell dolgozni, ha elkészült.
- Forró, de szárazra törölt késsel simítsuk el a karamellt a piskótalapon, erre nem ragad annyira. (Kézzel még véletlenül se érjünk hozzá, a forró karamell fájdalmas sérüléseket okoz!)
- A karamelltetőt rögtön a bevonás után vágjuk cikkekre, ezúttal forró, szárazra törölt és megvajazott késpengével dolgozzunk.
- A karamellás edényről legkönnyebben úgy távolítható el a cukormáz, ha megtöltjük vízzel, és felforraljuk.
Még több dobostorta recept itt >>