Ismeritek a japánok kedvenc, világhírű ragacsos-nyúlós édességét? Egyfajta ragacsos rizsből készül, (ez a mochigome), amit mindössze KÉT PERCIG ütnek-vernek, ez a folyamat a mochitsuki, aminek lényege az erő és a gyorsaság. Két emberes az ügy: az egyik üti egy fa kalapáccsal, a másik forgatja a tésztát. A mester neve egyébként Nakatini, aki elmondja, hogy egy MÁSODPERC alatt akár 3-at is oda tud vágni, de ehhez már óriási gyakorlat kell - az emberek pedig nap mint nap eljönnek hozzá, Nara városába, hogy tátott szájjal kövessék végig a "csatát", ahogy ő hívja. A kiáltások egyébként nem véletlenek: ezzel adják meg a ritmust, és innen tudja az egyik, mikor üthet a másik. Fő a bizalom.
DÖBBENET - nézzétek meg, hogy készül, érdemes!
A mester saját bevallása szerint semmit sem szeret jobban, mint nézni az elégedett mochievő arcokat.
Tudtad?
- a mochi nem veszélytelen! Sokan - főleg az idősebbek - megfulladnak a rágós, ragacsos, nehezen lenyelhető édességtől. Erről már mi is írtunk.
- a mochi az úgynevezett YOMOGI nevű növénytől kapja a zöld színét.
/cikk és kép via finedininglovers/