Hol van még a böjt! – 7 étterem, ahol disznótorossal várnak

Az elkötelezett hurka-kolbász rajongóknak egész évben disznótor van, és jól tudják, melyek azok a hentesüzletek, ahol felgyűrhetik az ingujjat, és a legkisebb szégyenérzet nélkül áldozhatnak a toros finomságok oltárán. De hol vannak olyan éttermek, ahol hurka, kolbász, sült vér, frissen sült pecsenyék kerülnek az asztalra? 7 helyet ajánlunk!

A disznóvágás szépségeinek kiélvezéséhez szükségeltetik némi elszántság (és házi pálinka). A disznótoros finomságok már annál többeket fognak meg: a február a frissen töltött, sütnivaló kolbász, májas hurka, véres hurka időszaka.

Egész évben disznótor! Belvárosi disznótoros

Street food forradalom ide vagy oda, a Belvárosi disznótorosra mindig rábízhatjuk magunkat, ha igazán komfortos ízekre vágynánk. Halmokban áll a pultban a frissen sült rántott hús, rántott csirkemáj, csirkeszárny, a savanyúságos részleg pedig egyenesen pazar. A Belvárosi disznótoros egyenesen „disznótoros lakomát” kínál, két helyszínen is. Az biztos, hogy a Király utcai üzletben már turisták ezreit nyűgözték le a disznóságokkal.

Belvárosi disznótoros/ Forrás

Belvárosi disznótoros

Budapest VI. kerület, Király u. 1/d és V. kerület, Károlyi Mihály utca 17.

Házi disznótoros „a Marosban”

Az 1960-as évektől folyamatosan vendéglátóhely működik a Marosban: volt már itt cukrászda, söröző, kertvendéglő. Biztos budai vendégbázist tudhat magáénak, ahol a borjúpaprikás kis piros lábasban érkezik, és kisebb hegynyi reszelt sajt koronázza a Mátrai borzosakát. Naná, hogy a disznótor sem marad el februában!

Maros Kertvendéglő/ Forrás

Maros Kertvendéglő

Budapest XI. kerület, Maros u. 6.

Orjalevessel, ropogós csülökkel: disznótoros örömök Kelenvölgyben

Újbuda kertvárosi részén, a kelenvölgyi Bazsalikom Vendéglőben nem akarják megváltani a világot fine dininggal, és hisznek a régebbi vágású, a magyar emberek szívéhez közel álló vendéglátásban. Jó nagy adagokkal, igazi éttermi klasszikusokkal várnak. Érdemes figyelni a Bazsalikom Vendéglő tematikus hétvégéit, amikor felbukkan a disznótoros kínálat.

Bazsalikom Vendéglő/ Forrás

Bazsalikom Vendéglő

Budapest XI. kerület, Gépész u. 32.

Véreshurka, kocsonya kifinomult tálalásban a Kistücsökben

A legendás balatonszemesi étteremben Jahni László séf stílusosan tiszteleg a disznótoros szezon szépségei előtt. A Kistücsökben tormás almakrémlevest kínálnak véreshurkával, illetve kocsonyát lilahagyma-salátával, és ha valaki szeretné az étkezést ezen a nyomvonalon folytatni, várja a ropogós csülök szalonnás hagymákkal és sült burgonyával, valamint a roston sült tarja mangalicaszalonnával és sült burgonyával.

Kistücsök Vendéglő/ Forrás

Kistücsök Vendéglő

Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.

Tavasszal majd fogyókúrázunk: toros hétvégék a Bohém Birtokon

A zamárdi Bohém Birtok szálláshelyként és csárdaként is várja vendégeit, az év ezen időszakában pedig teljes élménycsomaggal várnak, kolbászgyúrással, kolbásztöltéssel, és olyan menüvel, hogy legény legyen a talpán, aki végigeszi az orjalevestől a hurka-kolbászon, töltött káposztán, sült véren és pecsenyén át a házi pogácsáig. Talán mondanunk sem kell, hogy bor- és pálinkaválogatással is készülnek a vendéglátók.

Bohém Birtok és Csárda/ Forrás

Bohém Birtok és Csárda

Zamárdi-felső, Siófoki út 013/7 HRSZ

Toros menü Fűzfőn, a Balaton-parton: Tó Vendéglő

A télen-nyáron Balaton jegyében, egészen a vízpart közelében chillezhetünk a Tó Vendéglőben, gyönyörködve a nyugodt, téli balatoni látványban. Az orjaleves kötelező, és választhatunk a büfésebb kiadás és az igazi lakoma között: a sült kolbász és véres hurkát ehetjük kenyérrel és mustárral. A disznótoros menüben hagymás tört burgonya, bajor káposzta és reszelt torma kíséri a finomságokat.

Tó Vendéglő/ Forrás

Tó Vendéglő

Balatonfűzfő, Föveny Strand

Toros mulatság a Vándor Vigadóban

A zalaegerszegi étteremben és szálláshelyen a disznótoros lakomát tánc és bulizás követi. Már aki bírja a májas és véres hurka, sült kolbász és oldalas, párolt káposzta és törtburgonya alkotta menü után! A két estényi mulatságot február 17-e és 18-e este tartják, előtte-utána egy kis kirándulással a szépséges Zalában ledolgozhatjuk az emberes vacsorát!

Vándor Vigadó

Zalaegerszeg, Egerszeghegy 112.

Szerző: Haranghy Orsi

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...