2024-ben egy barcelonai étterem lett a világ legjobbja

A legjobb pedig az, hogy egy igazán könnyedén elérhető városban található, bár igencsak a pénztárcánk mélyére kell nyúlnunk, ha ki akarjuk próbálni.

Idén is kihirdették a világ legjobb 50 éttermét, melynek első helyén a barcelonai Disfrutar végzett. A France24 szerint „messzemenő technika, eredeti gondolkodás és úttörő ízek” jellemzik a helyet. A 10 éves étterem jelenleg három Michelin-csillaggal rendelkezik, és a város központjában található, a Ninot piac mellett.

A Disfrutart három séf, Mateu Casanas, Eduard Xatruch és Oriol Castro vezeti, mindannyian a spanyol El Bulli in Rosesból kerültek ki, amely már ötször nyerte el a világ legjobb éttermének járó elismerést.

– írja a Telex.

És mennyiért ehetünk ezen a helyen? A 30 tételes degusztációs ételsor 290 euró, vagyis nagyjából 110 ezer forint.

2024-ben a második helyen szintén egy spanyol étterem végzett, a Michelin-csillagos Asador Etxebarrit, a harmadik helyezett pedig a párizsi Table de Bruno Verjus lett.

A brit magazin, a Restaurant 2002 óta készíti el a legjobb éttermek listáját, világszerte több mint ezer séf és étteremkritikus szavazatai alapján.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Instagram


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...