2024-ben egy barcelonai étterem lett a világ legjobbja

A legjobb pedig az, hogy egy igazán könnyedén elérhető városban található, bár igencsak a pénztárcánk mélyére kell nyúlnunk, ha ki akarjuk próbálni.

Idén is kihirdették a világ legjobb 50 éttermét, melynek első helyén a barcelonai Disfrutar végzett. A France24 szerint „messzemenő technika, eredeti gondolkodás és úttörő ízek” jellemzik a helyet. A 10 éves étterem jelenleg három Michelin-csillaggal rendelkezik, és a város központjában található, a Ninot piac mellett.

A Disfrutart három séf, Mateu Casanas, Eduard Xatruch és Oriol Castro vezeti, mindannyian a spanyol El Bulli in Rosesból kerültek ki, amely már ötször nyerte el a világ legjobb éttermének járó elismerést.

– írja a Telex.

És mennyiért ehetünk ezen a helyen? A 30 tételes degusztációs ételsor 290 euró, vagyis nagyjából 110 ezer forint.

2024-ben a második helyen szintén egy spanyol étterem végzett, a Michelin-csillagos Asador Etxebarrit, a harmadik helyezett pedig a párizsi Table de Bruno Verjus lett.

A brit magazin, a Restaurant 2002 óta készíti el a legjobb éttermek listáját, világszerte több mint ezer séf és étteremkritikus szavazatai alapján.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Instagram


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...