Lekvárt rejt a legomlósabb diós kosárka – Süsd meg karácsonyra

A klasszikus aprósütemények sorában a diós kosárka bebetonozott hellyel rendelkezik, ez nem vitás. Azonban mégsem készítjük olyan gyakran, mert macerásnak tűnhet, esetleg mert nincs formánk hozzá – változzon meg ez idén karácsonykor, lássuk, miért nem is bonyolult az édesség.

Lakodalmak, születésnapok és családi karácsonyok állandó tagjaként tekinthetünk a diós kosárkára: az omlós, vajas tésztájú, habos töltelékkel megpakolt apró kelyhek sokak szívébe belopták már magukat, az biztos. Miért kerülhet mégis folyton a várólista végére, miért választunk előbb egy muffint vagy piskótatekercset helyette? Pedig a diós kosárka sem nagy ördöngösség, sőt, még úgy is megsüthetjük, ha nem rendelkezünk a jellegzetes, recés formákkal. Jöhet a recept?

Nézd meg galériánkban a diós kosárka elkészítésének furfangjait!

A diós kosárka teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Már kopogtat a karácsony, ezek a receptek jól fognak jönni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek