A házi, leveles diós csiga, ami porcukorfelhőben tekeredik a szádba

Ha a kakaós csiga a kistestvér, akkor a diós csiga tutira a nagytestvér: kicsit komolyabb, kicsit drágább, kicsit mélyebb ízű, és mindenképpen karakteresebb. Ezúttal ropogós házi leveles tésztával, mazsolával és nem kevés porcukorral készítettük.

Ha a gyerekkori kedvenc (általában sajnos boltban vásárolt) péksüteményeinkre gondolunk, melyek legtöbbjét a suliba menet vagy két tanóra között tömtük magunkba, sanszos, hogy a kakaós csiga képe lengi be emlékezetünket.

Diós csigák, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Na de mi újság az ő nagytestvérével, a kicsit felnőttesebb, mélyebb és karakteresebb ízű diós csigával? Flóra ezúttal rá szavazott, és, szeptember lévén, dióval töltötte meg a ropogós leveles tésztacsigákat.

Diós csigák, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A recept különlegessége, hogy természetesen házi leveles tésztából készült: megértjük, hogy ez az alapanyag azon kevesek egyike, aminek tényleg nem sűrűn van érkezésünk magunk nekiállni, de ha már úgyis jönnek a hűvösebb napok, egyszer-egyszer érdemes!

Diós csigák, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A töltelékről is ejtsünk pár szót:

a szaftos diótöltelék már-már a téli időszakot és a nem-mondjuk-ki-melyik ünnepi süteményt idézi (bejgli), a mazsola, bár megosztó, de szerintünk kötelező, mert ad egy kis játékot a textúrának, és ízben is hoz egy pici fanyarságot, a porcukor pedig elmaradhatatlan a tetejéről.

+ tipp: a dió mellől a Cointreau-t és a fahéjat se hagyjátok ki!

A diós csigák teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Címlapról ajánljuk

További cikkek