Fontos változás érkezik a boltokba: ha szereted a dióféléket, ennek örülni fogsz

2025. január elsejétől a diófélék és szárított gyümölcsök csomagolását változás érinti. Az új előírásoknak örülni fognak a vásárlók.

2025-től kezdve kötelező lesz a gyártóknak és forgalmazóknak a diófélék és szárított gyümölcsök származási helyének megjelölése. A már legyártott csomagolásokat év végéig fel lehet használni, az érintett termékek pedig lejáratukig forgalomban maradhatnak.

2025-től kezdve kötelező feltüntetni a diófélék és szárított gyümölcsök származási helyét

A diófélék és szárított gyümölcsök származási helyének megjelölése fontos információ a vásárlók számára, írja a Nébih. Ezt az információt a friss zöldségeknél és gyümölcsöknél már régóta bevezették. Az előírás a legnagyobb értékben forgalmazott termékeket érinti:

  • dió
  • mogyoró
  • mandula
  • gesztenye
  • pisztácia
  • szárított citrusfélék
  • aszalt szilva
  • egyéb keverékek.

A származási hely nevét jól láthatóan fel kell tüntetni a csomagolás egyik oldalán

A termékkeverékeknél lehetőség van speciális megjelölésre, hogy egyértelmű legyen, hogy az alapanyagok mely országokból érkeztek. Az ömlesztett termékek esetében is kötelező egyértelműen és jól látható helyen feltüntetni a származási ország teljes nevét.

Fügés-diós baklava

Amikor ősszel beérik a karakteres füge, megannyi ízes receptben felhasználhatjuk. Azonban azért éri meg diós baklavába keverni a gyümölcsöt, mert az olajos maggal fantasztikusan ...

Szelíd gesztenyegolyók

Olyan élményt nyújt ez a bonbon, mintha tényleg egy valódi gesztenyébe harapnánk... no, persze a szúrós külső nélkül. Ezen kívül azonban minden más téren, ízben és kinézetben is, ...

Az újítás a távértékesítésre is vonatkozik, ahol az eddigi tapasztalatok szerint hatványozottan fennáll a csalás veszélye. 2025. január 1-től kötelező alkalmazni az új csomagolást, de a már legyártott csomagolások 2025 év végéig felhasználhatóak, illetve a termékek lejártáig forgalomban maradhatnak.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...