Fontos változás érkezik a boltokba: ha szereted a dióféléket, ennek örülni fogsz

2025. január elsejétől a diófélék és szárított gyümölcsök csomagolását változás érinti. Az új előírásoknak örülni fognak a vásárlók.

2025-től kezdve kötelező lesz a gyártóknak és forgalmazóknak a diófélék és szárított gyümölcsök származási helyének megjelölése. A már legyártott csomagolásokat év végéig fel lehet használni, az érintett termékek pedig lejáratukig forgalomban maradhatnak.

2025-től kezdve kötelező feltüntetni a diófélék és szárított gyümölcsök származási helyét

A diófélék és szárított gyümölcsök származási helyének megjelölése fontos információ a vásárlók számára, írja a Nébih. Ezt az információt a friss zöldségeknél és gyümölcsöknél már régóta bevezették. Az előírás a legnagyobb értékben forgalmazott termékeket érinti:

  • dió
  • mogyoró
  • mandula
  • gesztenye
  • pisztácia
  • szárított citrusfélék
  • aszalt szilva
  • egyéb keverékek.

A származási hely nevét jól láthatóan fel kell tüntetni a csomagolás egyik oldalán

A termékkeverékeknél lehetőség van speciális megjelölésre, hogy egyértelmű legyen, hogy az alapanyagok mely országokból érkeztek. Az ömlesztett termékek esetében is kötelező egyértelműen és jól látható helyen feltüntetni a származási ország teljes nevét.

Fügés-diós baklava

Amikor ősszel beérik a karakteres füge, megannyi ízes receptben felhasználhatjuk. Azonban azért éri meg diós baklavába keverni a gyümölcsöt, mert az olajos maggal fantasztikusan ...

Szelíd gesztenyegolyók

Olyan élményt nyújt ez a bonbon, mintha tényleg egy valódi gesztenyébe harapnánk... no, persze a szúrós külső nélkül. Ezen kívül azonban minden más téren, ízben és kinézetben is, ...

Az újítás a távértékesítésre is vonatkozik, ahol az eddigi tapasztalatok szerint hatványozottan fennáll a csalás veszélye. 2025. január 1-től kötelező alkalmazni az új csomagolást, de a már legyártott csomagolások 2025 év végéig felhasználhatóak, illetve a termékek lejártáig forgalomban maradhatnak.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!