A fűszer, mely mindig kerüljön a kávédba a dietetikusok szerint

Felejtsd el a tejet és a cukrot, van egy sokkal jobb ízesítője a kávédnak, mely a dietetikusok szerint nemcsak finomabbá, de egészségesebbé is teszi.

Ha valaki igazán szereti a kávét, akkor mindig talál valami okot arra, hogy épp miért is kell innia még egy csészével. Önmagában napi 2-3 adag kávé alapvetően bele is férhet az étrendedbe, hiszen egy fekete kávé csupán 5 kalóriát tartalmaz, jót tesz a szívednek, az agyadnak, és csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát.

A fűszer, mely mindig kerüljön a kávédba a dietetikusok szerint

Ha viszont tejet és cukrot adsz hozzá, akkor cseppet sem mondható már egészségesnek, hiszen felesleges zsírt és cukrot viszel be a szervezetedbe. Szerencsére a dietetikusok tudják, hogyan enyhítsd kicsit a kávé keserűségét cukor vagy tejtermékek nélkül is:

Csupán annyit kell tenned, hogy adsz egy kevés őrölt fahéjat a darált kávédhoz főzés előtt.

A fahéj nagyon kellemes ízt ad a kávénak, így nem érzed majd szükségét, hogy tejet vagy cukrot adj hozzá. Amellett pedig, hogy megúszod a plusz zsiradékot és a cukrot, rendkívül sok hasznos tápanyagot viszel be a szervezetedbe a fahéjnak köszönhetően, ugyanis gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a koleszterinszintet, bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét, és hozzájárul a demencia kockázatának csökkentéséhez is.

Forrásunk volt.


Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...