Ha valaki igazán szereti a kávét, akkor mindig talál valami okot arra, hogy épp miért is kell innia még egy csészével. Önmagában napi 2-3 adag kávé alapvetően bele is férhet az étrendedbe, hiszen egy fekete kávé csupán 5 kalóriát tartalmaz, jót tesz a szívednek, az agyadnak, és csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát.
Ha viszont tejet és cukrot adsz hozzá, akkor cseppet sem mondható már egészségesnek, hiszen felesleges zsírt és cukrot viszel be a szervezetedbe. Szerencsére a dietetikusok tudják, hogyan enyhítsd kicsit a kávé keserűségét cukor vagy tejtermékek nélkül is:
Csupán annyit kell tenned, hogy adsz egy kevés őrölt fahéjat a darált kávédhoz főzés előtt.
A fahéj nagyon kellemes ízt ad a kávénak, így nem érzed majd szükségét, hogy tejet vagy cukrot adj hozzá. Amellett pedig, hogy megúszod a plusz zsiradékot és a cukrot, rendkívül sok hasznos tápanyagot viszel be a szervezetedbe a fahéjnak köszönhetően, ugyanis gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a koleszterinszintet, bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét, és hozzájárul a demencia kockázatának csökkentéséhez is.
Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek: