4 diétás klisé, amelynek soha ne dőlj be

Bizony van pár tévhit, amelynek sokan bedőlünk, ha fogyni szeretnénk. Mutatjuk azokat a butaságokat, melyek nem állják meg a helyüket, ha éppen diétázunk.

Este hat után már nem eszem

Amellett, hogy egyáltalán nem életszerű, és nehezen lehet betartani, ez egy légből kapott időpont. Semmilyen tudományos magyarázat nincsen arra, ha 6 után nem eszel, fogyni fogsz. A lényeg inkább az, mit eszel egész nap. Nyilván akkor lesz sikeres a fogyásod, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz.

Csúnya szénhidrátok? Na ne!

Szerencsére lassan mindenkiben kezd tudatosulni, hogy nemcsak a kenyérben, a tésztában, a krumpliban és a rizsben van szénhidrát, hiszen annak tekintjük a zöldségeket és a gyümölcsöket is. Ennek ellenére mégis sokan kihagyják ezeket az étrendjükből, mivel elhiszik azt a butaságot, hogy a fogyókúra alatt tilos szénhidrátot fogyasztani. A szénhidrátok szervezetünk legfontosabb energiaforrásai, de annak tekintetében, hogy szervezetünkre milyen hatással vannak, érdemes persze különbséget tenni egyes típusai között – ebben a cikkünkben bővebben is olvashatsz a témával kapcsolatban.

Bizony, a zsír sem ellenség!

A szervezetünknek szüksége van zsírokra is, hiszen energiát biztosítanak, segítenek a sejtek újraépítésében, és elengedhetetlenek az egészséges hormonháztartás kialakításában, illetve megtartásában is. Persze itt is lehetőleg az egészséges megoldásokat kell keresni: együnk sok halat, avokádót és olívabogyót.

Csak a kalóriák számítanak

Természetesen nem csak a kalóriák számítanak, hiszen, ha így lenne, akkor az ember 3-4 tábla csokival is megoldhatná a napi kalóriabevitelét. Ettől függetlenül muszáj velük foglalkozni, és hiba nem tekintetbe venni őket. Az energiabevitel mellett azonban a megfelelő tápanyagbevitel és a kiegyensúlyozott étrend az, ami elengedhetetlen a sikeres fogyáshoz.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...