Nem tudott diétázni a börtönben, kiengedték a túlsúlyos gyilkost

Szinte hihetetlen, de Olaszországban azért engedtek ki egy rabot, mert úgy ítélték meg, hogy a rácsok mögött nem képes lefogyni.

Dimitrij Fricano egy heves vita során megölte a barátnőjét szardíniai nyaralásuk alatt. A férfi a kezdetekben azt mondta a rendőröknek, hogy rablók támadták meg őket, és ölték meg az élettársát, azonban nem hittek neki, és Dimitrij végül bevallotta tettét.

Nem tudott diétázni a börtönben, kiengedték a túlsúlyos gyilkost

Mint kiderült, azon pöccent be, hogy evés közben túl sok morzsát hagyott a nő az ágyon, és ettől annyira dühös lett, hogy nem tudott uralkodni magán.

A férfit végül két évvel később állították bíróság elé, de végül csak 2022-ben ítélték el. Bűntettéért 30 év börtönbüntetést kapott, azonban idén novemberben már szabadlábra is helyezték, mert életveszélyesen elhízott, bent pedig nem tud diétázni.

Mikor Dimitrijt elítélték, 120 kilogrammot nyomott, azonban 1 év alatt 200 kilóra hízott, az orvosok szerint pedig ez túlsúly már nagy kockázatot jelent a szív- és érrendszeri betegségek tekintetében. Információk szerint a férfi mankó vagy tolószék nélkül képtelen közlekedni a börtönben, a bíróság pedig arra a döntésre jutott, hogy az elítélt állapota „összeférhetetlen a börtönléttel”, mivel bent nem tudja betartani az alacsony kalóriatartalmú étrendjét. 

Segítségre van szüksége, amit a börtönben nem kap meg

– döntött a bírói testület.

A döntésüket azzal indokolták, hogy ha börtönben marad, akkor az elhízás és láncdohányzás miatt halál várna rá.

Dimitrij így a hátralévő büntetését házi őrizetben tölti majd, de ha javul az állapota, akkor vissza kell térnie a börtönbe.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...