Ez a diétás étel volt Diana hercegné kedvence

Egykori szakácsa osztotta meg, mi volt a hercegné kedvence.

Darren McGrady egykori királyi séf egy korábbi interjújában mesélte el, hogy Diana hercegné a bulimia leküzdése után életmódváltásba kezdett, és a csökkentett zsírtartalmú diéta mellett tette le a voksát.

Ez a diétás étel volt Diana hercegné kedvence

A séf Eating Royally: Recipes and Remembrances from the Palace Kitchen című könyvében leírta annak a könnyű fogásnak a receptjét is, melyet Diana hercegné a legtöbbször rendelt tőle. Ez az étel pedig nem más, mint a töltött kaliforniai paprika.

Nézzük, hogyan készül:

Hozzávalók:

4 közepes méretű, piros kaliforniai paprika, ¼ csésze olívaolaj, ½ csésze durvára vágott hagyma, 1 csésze finomra szeletelt gomba, 1 cukkini, felkockázva, ½ teáskanál szárított oregánó, ½ só és frissen őrölt bors, 2 paradicsom, durvára vágva, 1 csésze rizs al dente főzve és lehűtve, ½ csésze víz, ½ csirke- vagy zöldségleves kocka, 4 szelet füstölt szalonna, ropogósra sütve és apróra vágva, 1 teáskanál friss bazsalikom, összetörve, 30 dkg mozzarella sajt, kockára vágva, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt

Ezzel biztosan jóllaksz majd

Elkészítés:

Kezdésként melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vágd le a paprikák tetejét, majd távolítsd el a belsejüket. Ha nem állnak meg, az aljukat óvatosan vágd egyenesre, ezután tedd őket egy sütőlapra, és csepegtesd meg olívaolajjal, ügyelve arra, hogy alaposan belepje mindegyiket.

Süsd a paprikákat a sütőben körülbelül 25 percig (vagy amíg el nem kezdenek puhulni), majd vedd ki a sütőből. Piríts meg négy szelet füstölt szalonnát, apríts fel egy evőkanál bazsalikomot, főzz meg egy csésze rizst, kockázz fel 30 dkg mozzarella sajtot és egy csésze cukkinit. Sütés után a szalonnát vágd apró kockákra. Vágj durvára két paradicsomot, szeletelj fel egy csésze gombát, és durván apríts fel ½ csésze hagymát.

A paprikákból származó olívaolajat öntsd egy serpenyőbe, majd add hozzá a hagymát, a gombát, a cukkinit és az oregánót, és nagy lángon párold, amíg a zöldségek el nem kezdenek puhulni. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint!

Ezt követően add hozzá a paradicsomot, a rizst, a vizet és a húsleveskockát, majd hagyd párolódni 5 percig! Ezek után tedd bele a szalonnát, a bazsalikomot, valamint a mozzarella sajtot is, és alaposan keverd össze! A keveréket ezek után töltsd be a négy paprikába, majd szórd meg a tetejüket parmezánnal, és tedd vissza a sütőbe 15 percre!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek