Ez a diétás étel volt Diana hercegné kedvence

Egykori szakácsa osztotta meg, mi volt a hercegné kedvence.

Darren McGrady egykori királyi séf egy korábbi interjújában mesélte el, hogy Diana hercegné a bulimia leküzdése után életmódváltásba kezdett, és a csökkentett zsírtartalmú diéta mellett tette le a voksát.

Ez a diétás étel volt Diana hercegné kedvence

A séf Eating Royally: Recipes and Remembrances from the Palace Kitchen című könyvében leírta annak a könnyű fogásnak a receptjét is, melyet Diana hercegné a legtöbbször rendelt tőle. Ez az étel pedig nem más, mint a töltött kaliforniai paprika.

Nézzük, hogyan készül:

Hozzávalók:

4 közepes méretű, piros kaliforniai paprika, ¼ csésze olívaolaj, ½ csésze durvára vágott hagyma, 1 csésze finomra szeletelt gomba, 1 cukkini, felkockázva, ½ teáskanál szárított oregánó, ½ só és frissen őrölt bors, 2 paradicsom, durvára vágva, 1 csésze rizs al dente főzve és lehűtve, ½ csésze víz, ½ csirke- vagy zöldségleves kocka, 4 szelet füstölt szalonna, ropogósra sütve és apróra vágva, 1 teáskanál friss bazsalikom, összetörve, 30 dkg mozzarella sajt, kockára vágva, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt

Ezzel biztosan jóllaksz majd

Elkészítés:

Kezdésként melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vágd le a paprikák tetejét, majd távolítsd el a belsejüket. Ha nem állnak meg, az aljukat óvatosan vágd egyenesre, ezután tedd őket egy sütőlapra, és csepegtesd meg olívaolajjal, ügyelve arra, hogy alaposan belepje mindegyiket.

Süsd a paprikákat a sütőben körülbelül 25 percig (vagy amíg el nem kezdenek puhulni), majd vedd ki a sütőből. Piríts meg négy szelet füstölt szalonnát, apríts fel egy evőkanál bazsalikomot, főzz meg egy csésze rizst, kockázz fel 30 dkg mozzarella sajtot és egy csésze cukkinit. Sütés után a szalonnát vágd apró kockákra. Vágj durvára két paradicsomot, szeletelj fel egy csésze gombát, és durván apríts fel ½ csésze hagymát.

A paprikákból származó olívaolajat öntsd egy serpenyőbe, majd add hozzá a hagymát, a gombát, a cukkinit és az oregánót, és nagy lángon párold, amíg a zöldségek el nem kezdenek puhulni. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint!

Ezt követően add hozzá a paradicsomot, a rizst, a vizet és a húsleveskockát, majd hagyd párolódni 5 percig! Ezek után tedd bele a szalonnát, a bazsalikomot, valamint a mozzarella sajtot is, és alaposan keverd össze! A keveréket ezek után töltsd be a négy paprikába, majd szórd meg a tetejüket parmezánnal, és tedd vissza a sütőbe 15 percre!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...