Diákok árulják házi sütésű péksüteményeiket ebben a magyar iskolában

A diákok sütik a kenyeret, kiflit, perecet, és ők is adják el a suliban. Október elsején megnyílt a kaposvári Kinizsi Tanbolt.

Saját kezűleg készített péktermékeket árulnak a kaposvári Déli Agrárszakképzési Centrum Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikumában a diákok - 2024. október 1-jén megnyílt a Kinizsi Tanoda a Baross Gábor utcában.

Kenyér, zsemle, kifli, perec, de isler és macaron is kapható a porta épületéből átalakított tanboltban, melynek közösségi térként való működését az országos fesztiválokon, versenyeken és szakmai találkozókon elért eredmények ösztönözték - írja a Sokszínűvidék.

Szeretnék visszahozni a gyerekkor ízeit

Az iskola célja továbbá, hogy a kaposváriak felismerjék, milyen remek élelmiszeripari szakemberek kerülnek ki az intézményből.

Új fejezet kezdődik az iskola életében a bolt megnyitásával, amellyel az a célunk, hogy gyerekkorunk ízeit visszahozzuk, valamint az, hogy kineveljük a kinizsis termékeket fogyasztók közösségét

– mondta a megnyitón Pappné Szabó Ibolya igazgató.

A tanbolt egyébként a nagypiac mellett kapott helyet a kaposvári Baross Gábor utcában, melyet nemrég újtottak fel - a diákok péktermékei pedig kedvezőbb áron kaphatók, mint a többi pékség pékáruja.

Forrásunk volt.

A címlapkép illusztráció.


Friss hírek itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek