Új kedvenc egészségesebb nasink lett – 3 ízben kóstoltuk meg a Detki Vitál Fitt teljes kiőrlésű krékereit

3 különböző ízben kóstoltuk meg a Detki új, teljes kiőrlésű krékereit, amelyek majszolása közben úgy éreztük, mintha nem is nassolnánk, hanem egy teljes értékű étkezés bevezető vagy búcsúfogását fogyasztanánk. Hogy miért? Nos, annak több oka is van, amelyek mind kiderülnek a cikkből.

Valószínűleg mind úgy nőttünk fel, hogy belénk lett nevelve, hogy a nassolás egy kerülendő, rossz dolog, amivel csak elcsapjuk a gyomrunkat a főétkezések előtt/között. Emiatt a legtöbb sós és édes kekszet, rágcsát és nasit negatív fényben látjuk. Pedig abszolút van ellenpélda, léteznek olyan falatoznivalók, amelyek nem elég, hogy nem egészségtelenek, hanem kifejezetten beilleszthetőek egy kiegyensúlyozott, sőt, diétás étrendbe. Mi most a szerkesztőségben épp három ilyen nassolnivalót kóstoltunk:

a Detki Vitál Fitt teljes kiőrlésű liszttel készült, hozzáadott cukor- és édesítőszermentes krékereivel ismerkedtünk meg.

Három különböző ízben kóstoltuk meg a Detki Vitál Fitt krékereket

Amikor megérkeztek a szerkesztőségi irodába a zörgős csomagok, jó páran meglepődtünk, ugyanis már látványban is teljesen másra számítottunk: az új Detki teljes kiőrlésű krékerek letisztultan dizájnos, elegáns pasztellszíneket felvonultató zacskókba bújtak.

Ez már kellően felfokozott hangulatot adott a kóstolásnak, tekintve, hogy a legtöbben harsány termékkülsőhöz voltunk szokva, amelyekkel más sós kekszek próbálják felhívni magukra a figyelmet a polcon.

És a különlegességek sorának itt még nem volt vége – természetesen ugyanúgy okozott pozitív meglepetéseket a belső, vagyis a három különböző, sós ízben kóstolt Detki kréker.

A sósért egyértelműen odavolt mindenki

A sós, paradicsomos-bazsalikomos és édes chilis verziók közül mindenki talált kedvére valót, és gasztroújságírók lévén, nyilván rögtön el is kezdtük párosítgatni a kóstolt krékereket különböző levesekkel, salátákkal, kencékkel.

Persze a kóstolás során még nem rendelkeztünk az összes információval, így semmi nem befolyásolta a véleményünket, teljes mértékben az ízekre, állagokra és egyéb tulajdonságokra tudtunk koncentrálni.

A paradicsomos-bazsalikomos is sok Nosalty-kolléga tetszését elnyerte

Szerkesztőségünk tagjai a következőképp értékelték a Detki Vitál Fitt sós krékereit:

  • „a paradicsomos-bazsalikomos azért jó, mert nincs túltolva benne a fűszer”
  • „IR-esként végre én is eszegethetek egy finom és rostdús kekszet"
  • „a sima sós ízűt bármihez (vagy csak magában is) ehetjük, nem viszi el semminek az ízét”
  • „a keksz mérete pont egy kis harapásnyi, ténylegesen csipegethetnünk belőle”
  • „szuper, hogy sem hozzáadott cukor, sem édesítő nincs benne" 
  • „bár nem igazán szeretem a chilis kekszeket, de a Detki édes chili verziója meglepően ízlett, sőt a 3 fajta közül ez jött be a legjobban”
  • „mindhármat el tudom képzelni egy jó kis sörkorcsolyának vagy napközbeni, esti ropogtatnivalónak”
  • „nagyon jó laktató, így ha kombináljuk valamivel, akár egy kiadósabb uzsonnának is alkalmas”
  • „a bazsalikom jól érezhető, könnyed, kerti partikhoz, grillezésekhez is jó partner lehet”
Az édes chilis Detki kréker sokak kedvence lett a szerkesztőségben

A sok kóstolgatás és falatozás után aztán már kíváncsiak voltunk, hogy miért okozott annyira más nassolási élményt ez a háromféle kréker. Mert azt határozottan éreztük, hogy inkább elkezdtünk kellemesen jóllakni, nem volt meg a rágcsaevést követő elnehezedés szenzációja.

Mint kiderült, mindez annak volt köszönhető, hogy a Detki Vitál Fitt krékerek nagyobb mértékben tartalmaznak teljes kiőrlésű lisztet, mint simát (75-25% az arány), teljesen cukor- és édesítőszermentesek, valamint korpával dúsított, rostdús kekszek, ami miatt lassan felszívódó szénhidrátforrásként értékelhetők.

Épp egy falatnyi sós

Tehát nem a megszokott, üres kalóriákat fogyasztottuk el a kóstolás során, hanem olyan falatnyi krékerekkel volt dolgunk, amelyek akár egy főétkezés végén vagy kisebb étkezés során is megállhatnák a helyüket. Zöldségkrémekkel, zsírszegény sajtokkal, gyümölcsökkel vagy magvakkal könnyedén párosítható mindegyik íz – bátran kísérletezhetünk a különböző tálalási módszerekkel, technikákkal.

Fűszeres-mediterrán hangulatú kis kekszek

Tovább erősítette a krékerek kiegyensúlyozott, változatos étrendbe való beilleszthetőségébe vetett hitünket Tárczy Virág dietetikus ajánlása, aki a következőket írta a Detki termékeiről:

Jó szívvel ajánlom a Detki Vitál Fitt krékereit mindazoknak, akik szeretnék egy rostdúsabb és egészségesebb ropogtatnivalóval kicsit feldobni az étrendjüket. A teljes kiőrlésű kréker inzulinrezisztencia esetén is jól beilleszthető az étrendbe, az egyéni tolerancia függvényében.

Szubjektív tesztünk alapján magabiztosan állíthatjuk, hogy a nassolnivalóknak igenis lehet helye az életben, a lényeg az, hogy megválogassuk, mit veszünk meg, és mit viszünk be a szervezetünkbe.

Pikánsan édes krékerek

Tudj meg még többet a Detki kekszekről itt!

Fotók: Lakos Benedek / Nosalty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...