A Desszert.Neked öt éve született, bár akkor még az alapító-tulajdonos Borszéki-Ékes Beatrix valószínűleg nem sejtette, hogy az otthoni tortadekorálásból összesen öt év alatt az ország egyik legnépszerűbb desszertműhelye születik meg.
Bea eredetileg marketingesként dolgozott, de öt év gyerekekkel otthon töltött idő után nem volt kedve visszatérni eredeti szakmájához. Bea eleinte designtortákat készített a saját konyhájában - a családjának, barátoknak, míg annyira megszerette a hobbiját, hogy beiratkozott egy cukrásztanfolyamra. Ottani mesterével, Korponai Péterrel annyira megtalálták az összhangot, hogy ma már vele és Pálfi Zsuzsannával együtt csinálják a Desszert.Neked-et. Természetesen nem rögtön a belvárosban kezdtek - pár évig egy kis cukrászműhelyből szolgálták ki az igényeket, majd 2014 novemberében megnyitották a cukrászdát és desszertműhelyet ötvöző Desszert.Neked üzletet is.
Egyrészt kifejezetten a francia stílusú cukrászatot képviselik, másrészt nagyon magas minőségű alapanyagokat használnak, és óriási hangsúlyt fektetnek a desszertek esztétikájára, valamint az előállítás technikájára is. Cél volt, hogy az angolszász cukrászati vonal háziasabb, nehezebb desszertjeihez képest a könnyed, technikás, nagyon esztétikus francia desszertek domináljanak, amelyek kicsit különlegesebbek a hagyományos cukrászdák kínálatához képest. Természetesen náluk is megtalálhatóak a magyar cukrászdák kedvencei is, csak éppen újragondolva - egy-egy modernebb, meglepő alapanyaggal kiegészítve, és új formában tálalva.
A Desszert.Neked franciás koncepciója esetenként meglepő lehet egy klasszikus cukrászdához szokott vendég számára, de Bea szerint aki betér, meg is szokta szeretni, a külföldiek pedig gyakran mondják, hogy ez a minőség bárhol a világon megállná a helyét - Bea számára ez az egyik legnagyobb bók, amit kaphatnak. Bea azt mondja, előre számoltak vele, hogy a magas minőségű alapanyagok és a megszokottól eltérő forma miatt nem lesz első héten több száz méteres sor az üzlet előtt, de úgy voltak vele, hogy azért is megcsinálják a desszertjeiket, olyan minőségben és alapanyagokból, azzal a technikával, amit ők a legjobbnak tartanak. A bátorságnak meglett az eredménye - azok a klasszikus magyar kedvencek, amiket a saját szájuk íze szerint készítettek, ma a cukrászda legnépszerűbb, leggyakrabban keresett desszertjei között vannak.
A hagyományos isler például a desszertmester Korponai Péter kedvence, de mivel nem nagyon találkozott olyan islerrel, ami neki is ízlett volna, összeállította saját kedvencét - a tészta pisztácialiszttel készül, saját befőzésű málnalekvárral töltik meg, a csokibevonat pedig 66%-os, tájszelektált mexikói csokoládéból készült, amelynek gyümölcsös jegyei remekül kiegészítik a házi lekvárt.
Közös kedvencünk a kecsketejes dulce de lechével készült málnás tart volt - a savanykás gyümölcs tökéletesen kiemelte a nem túl édes angentín karamellkrémet és a tart roppanós tésztáját. Az isler valóban nem a megszokott minőség volt - annyit hallottunk róla, hogy muszáj volt megkóstolnunk. Nem túl édes, inkább fanyar és nagyon gyümölcsös élmény, a megszokott fullasztó vastagságú tészta helyett vékony, roppanós pisztácialisztes tésztába rejtve. A passiógyümölcsös mousse krémje annyira könnyű volt, hogy még a nagy melegben sem terhelt meg minket, a bazsalikomos-citromos piramis pedig majdnem annyira hűsítő volt, mint egy fagyi - dacára annak, hogy fehér csokival készült, semmi nyoma nem volt a fehér csoki gyakran émelyítően édes ízének.
Desszert.Neked
Nyitva tartás: H-P: 11-21h, SZ-V: 10-21hCím: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 17.+36 20 253 1519desszertneked.hu