Vannak dolgok, amelyekből soha nem elég, főleg karácsony táján, hiszen legfőképpen édességekről van most szó. Tudjuk, a Mikulás már elment, épp ezért mi magunk is gondoskodhatunk róla, hogy sose fogyjunk ki a csokiból. Néhány évvel ezelőtt még az olyan táblás csokik, amelyekben például szicíliai citromos só vagy citromos pirított mák szerepelt, mint összetevő, csak a legexkluzívabb boltok polcain voltak megtalálhatók. Most viszont egy gombnyomással elérhetőek, és csinos kis dizájnjuknak köszönhetően tökéletes ajándék válhat belőlük. Aggodalomra semmi ok, azt is megértjük, ha az ember újragondolja a rendeléseit, amikor megérkeznek, és rájön, hogy tulajdonképpen jut abból egy kevés (vagy nem is olyan kevés) otthonra is. És ha nagy a „baj”, az újrarendelés, mint opció még mindig rendelkezésre áll.
Vagy ott vannak például a bonbonok. Tudtátok, hogy a Zax bonbonok mögött egy olyan hölgy áll, aki 50 felett volt, amikor eldöntötte, hogy pályát módosít, és onnantól teljes állásban a bonbonoknak szenteli magát? Inspiráló sikertörténet, még inspirálóbb finom bonbonokkal. Szerencsére ma már nem kell beérnünk a hagyományos, dobozos, celofános, szájpadlásra tapadó bonbonokkal, bár tény, hogy azoknak is megvolt a varázsuk. Volt, múlt időben. A Zax bonbonok egyrészt gyönyörűek, másrészt nagyon finomak és sokfélék.
Vannak, akiknek nem a gyönyörű, hanem inkább a vicces (de nem kevésbé finom) dolgok tetszenek. Ma már annyi őrületesen extra finomságból válogathatunk, hogy szinte nehéz dolgunk van. Ok, persze, legyen ez a legnehezebb dolog az életünkben, és akkor jók vagyunk. A Tenero például megalkotta a sétálós brownie műfaját, amely ráadásul Mikulás alakot formáz. Tudjuk, mi jár most a fejedben. Az, hogy ilyen neked is kell. Ne tétovázz, élvezd a felnőttkor egyik legklasszabb velejáróját, azaz hogy nem kell megvárnod a finomsággal a karácsonyt, de még az ebéd végét sem. Bárhol, bármikor megengedheted magadnak.
Akárcsak azt, hogy a bejglivel se várd meg az ünnepet. Tényleg, ki mondta, hogy bejglit csak karácsonykor lehet enni? Miért ne lehetne mondjuk két héttel korábban is? Igaz, hogy a korai rendelést amúgy sem árt megfontolni, mert a legjobb helyek sokszor limitált készlettel várják a karácsonyt, és lemaradni a bejgliről a karácsony egyik legnagyobb fiaskója lehet. Imádod a nagymamád verzióját? Elhisszük. De mivel idén sajnos sok nagymama nem fog egy légtérbe kerülni az unokákkal, idén azért te is lehetsz az, aki meglepi a nagymamát néhány rúd bejglivel. Ráadásul sok helyen a klasszikus mákos-diós verziókon kívül más ízek is megjelentek, például a szuperfinom marcipános.
Idén az is meggondolandó, hogy ha kedvenc helyeidről rendelsz finomságokat, akkor ahhoz is hozzájárulsz, hogy fenn tudjanak ezek a helyek maradni, és ha levonul ez a rémség, újra személyesen, testtel (és persze lélekkel) is élvezhesd ezeknek a szuper helyeknek a kínálatát. Rendeléseddel ráadásul két legyet ütsz egy csapásra, hiszen azokat, akiknek így választasz ajándékot, garantáltan örömet szerzel.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
#HÁZICSEMEGE: Kanálka
Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.
Macsuga Viktória#HÁZICSEMEGE: RisoPlant
Növények nélkül lehet élni, de nem érdemes. A RisoPlant csodás növénylaboratórium, ahonnan ráadásul naptárakat, floráriumokat is beszerezhettek, még az ünnepekre is.
Macsuga Viktória#HÁZICSEMEGE: LYS Candles
A LYS Candles kézzel öntött prémium gyertyái természetes illóolajokkal készülnek szója-, repce- és kókuszviasz felhasználásával, de egyedi porcelánokra is lecsaphatsz a kínálatból.
Nosalty#HÁZICSEMEGE: Mamka lekvár
Egy üveg lekvár a napsugarak, a föld, a növények ízét és zamatát zárja magába, és önmagában is isteni, de a süteményeket is egy új szintre emeli. A Mamka házi és adalékanyagmentes lekvárokat, szörpöket, eceteket és más finomságokat készít, amikkel tökéletes lehet az ünnepi menü.
Szász NóriA cikk a BOLO.HU együttműködésével jött létre.