Étkezésünk rengeteg mindenre hatással van, többek között az agyunkra is, pontosabban a kognitív funkcióinkra. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen étrendet követünk. Egyes élelmiszerek például negatív hatással vannak az agyra, befolyásolják a memóriát és a hangulatot, valamint növelik a demencia kockázatát.
Galériánkból kiderül, melyek azok az élelmiszerek, melyek nem támogatják az agyműködést, kattints a képre!
Élelmiszerek, melyek rosszat tesznek az agynak
Erősen feldolgozott élelmiszerek
Az ebbe a kategóriába eső ételek általában sok cukrot, sót és zsiradékot tartalmaznak. Ide tartoznak az instant ételek, a pattogatott kukorica és a bolti szószok is. Ezek magas kalóriatartalommal rendelkeznek, azonban kevés bennük a tápanyag, tehát gyorsan éhesek leszünk elfogyasztásuk után, így könnyen okoznak súlygyarapodást. A hízást okozó élelmiszerek az agyra is rossz hatással vannak.
Még több az egészségről: