Így néz ki, amikor a retró zsúrszendvics elegánsnak képzeli magát

Ha a családnak vagy a barátoknak készülnél pár laktató, de mégis mutatós szendviccsel, akkor nyúlj vissza a gyökerekig, és voksolj a retró, főtt tojásos, Piros Arany-cseppes, miniubis verzióra! Mi most egy picit feljavított receptet mutatunk. BUÉK!

Ugye mindenkinek megvan az emlék a fejében a '80-'90-es évek szülinapi zsúrjain, lagzijain és szilveszterein fémtálcán elénk rakott szendvicshalmokról, melyekről a bátrabbak lecsipegették a piros pettyes tojásszeleteket? Úgy döntöttünk, idén mi sem mennénk tovább, és maradnánk a nosztalgia békés, anyaméhérzést nyújtó hangulatánál...azért természetesen felturbóztuk kicsit a dolgokat, és pár extrább hozzávalóval készítettük az apró szendvicseket, szigorúan megtartva a hozzájuk illő látványt és ízvilágot.

Mára már „retrónak" számít, mégis időtlen és megunhatatlan gyerekkorunk és szüleink gyerekkorának igazi, büfés szendvicscsodája. Szalámival vagy sonkával, tojáskarikával, pár csepp Piros Arannyal, csemegeuborkával és elmaradhatatlan reszelt sajttal kínálva nálunk a szilveszteri parti elmaradhatatlan kísérőfogása a pezsgő mellé. De nemcsak az év utolsó napján érdemes készíteni, hiszen családi-baráti összejövetelek, házibulik, zsúrok visszautasíthatatlan vendégvárójának is tökéletes.

Hogy miért deluxe?

Hogy ne érje szó a ház elejét, meg a korral is haladjunk, az alapanyagok egy részét minőségi, kicsit különlegesebb finomságokra cseréltük:

a fehér kenyeret kovászos rozskenyérre váltottuk, a sima téliszalámit chorizóval, dán szalámival egészítettük ki, a szendvics méretéhez igazodva picike fürjtojásokat is kifőztünk, sajtnak pedig nem reszelt trappistát, hanem parmezánt és ementálit választottunk.

HOZZÁVALÓK: 

rozskenyér, vaj, paprikás szalámi, chorizo, dán szalámi, téliszalámi, tojás, fürjtojás, csemegeuborka, Piros Arany, parmezán, ementáli, petrezselyem. Pontos mennyiségek itt!

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kenyeret felszeleteljük, majd alaposan megkenjük vajjal (vagy hagyományosan margarinnal).
  2. Jöhetnek rá a szalámik (ez is ránk van bírva, milyet választunk), a felkarikázott főtt tojások, a bébi csemegeuborka, a reszelt sajt, a parmezánforgácsok és az elmaradhatatlan Piros Arany-pöttyök!
  3. Díszítsük fodros petrezselyemmel vagy snidlinggel. Jó étvágyat hozzá, és boldog új évet mindenkinek!

Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra 

A deluxe retró szendvics receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Mi már a januárra is gondolunk, próbáld ki ezeket:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...