A tájékoztatás szerint a debreceni családi vállalkozás célja a Magyarországon gyártott magas minőségű gluténmentes élelmiszerek professzionális módszerekkel történő piacra juttatása. A magyar cég termékei a „földtől a fogyasztó asztaláig” nyomon követhetőek, így folyamatosan magas minőséget garantálnak.
A cég a kiváló minőségű magyar termékcsalád külföldi forgalmazása érdekében saját disztribúciós hálózatot épít ki Angliától Észtországig. Ezzel egy időben a vállalat termékei minden nagyobb kereskedelmi áruházláncban is megjelennek majd, és bővül a hazai forgalmazóhelyek köre is.
A társaság közölte: a költségeket és az ökológiai lábnyomot is alacsonyan tudják tartani a saját GMO-mentes nyersanyagaikkal, mivel a gabona saját tulajdonban lévő magyar ültetvényeiken nő, és a föld megművelésétől a kukorica betakarításáig zajló folyamatokat világszínvonalú technológia segíti, amely 2012-ben innovációs díjat is nyert.
A termékek bemutatóján, a londoni magyar nagykövetségen a résztvevők olyan gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak meg többek között, mint a töltöttkáposzta-sushi, kecskesajtos rántott puliszkagolyó, chilis-lime-os garnélarákkal gazdagított kukoricakrém, desszertként pedig túrógombóc, vargabéles, valamint császármorzsa lesz terítéken.
A cég termékei között megtalálhatóak a 100 százalékos kukorica alapú tészta különböző fajtái, kukoricaliszt, kétféle kukoricadara, illetve extra szűz kukoricaolajok. A termékek köre várhatóan tovább bővül, még ebben az évben tervezik, hogy itthon és a régióban egyaránt piacra lépnek saját, szintén kukorica alapú, gluténmentes kekszcsaláddal is. A cég az ipari fogyasztóknak is kínál kukoricalisztet, kukoricaolajat, extrudált kukoricadarát, kukoricapelyhet, ezen kívül sörfőzdéknek is szállít kukoricadarát, állateledelekbe pedig kukoricacsírát.
Olvastad már?
Gluténmentes amerikai palacsinták
(via MTI)