David Attenborough elmondta, szerinte milyen táplálkozással menthetnénk meg a Földet

Ha van valaki, akkor Sir David Attenborough az, akinek a szavára azért illik adni, ha a Föld élővilágának megmentéséről van szó...

Sokunk gyerekkorának legautentikusabb és legkedvesebb természetjárója, az állat- és növényvilág legnagyobb ismerője és tisztelője, Sir David Attenborough nyilatkozott arról, mit gondol a Föld helyzetéről, és arról, mivel lehetne megmenteni.

Life On Our Planet című új filmjében őszintén beszélt róla, miért fontos a bolygó, az élővilág és az ember számára is az erőforrások felelős felhasználása, a környezet megóvása, a műanyagszennyezés visszaszorítása, és az, hogy ezen a kritikus ponton most már tényleg felismerjük: cselekedni kell.

A jövőkép a dokumentumfilm szerint nagyon baljós

2030-ra az esőerdők helyét száraz szavannák vehetik át, a sarkkörökön alig marad jég, 2080-ra pedig már nagyon meleg lesz, egyre gyakoribbak lesznek az extrém időjárási események, a jelenleg sűrűn lakott területek egy része is lakhatatlanná válik majd.

A VEGETARIANIZMUS A MEGOLDÁS?

Komolyan aggódik a világ biológiai sokszínűségéért, és úgy véli, az ember okozta károk a vegetarianizmussal nagy mértékben csökkenthetők lennének.

Ő maga 2017 óta nem eszik húst, saját bevallása szerint nem is kívánta már egy ideje, vélhetően azért, mert nyomasztotta az állatok kihasználása és az ökológiai lábnyom, amit a húsevés jelent.

Vegán bolognai

Sokféle megoldás van arra a neten, hogy a bolognai szószt vegánosítsa az ember, de ha engem kérdeztek, a füstölt tofus az igazi. Ezzel lehet ugyanis leginkább megidézni a hús gazdag és ...

Zöld vegán shakshuka

Egy jó shakshuka mindig jó ötlet, hiszen egyszerű és finom, tele finomnál finomabb zöldségfélékkel. Klasszikus, paradicsomos receptből jó pár verziót mutattunk már nektek, így ...

Mivel ez a hozzáállás egyre inkább képviselteti magát a világban, és egyre többen mondanak le a húsról, vagy térnek át teljesen vegán étrendre, a cégek pedig folyamatosan gyártják az újabb húspótló, illetve műhúsos növényi termékeket, Attenborough szerint van remény - az előrejelzések szerint a 2020-as évek végére ezeknek a termékeknek az ára az ötödére esik majd vissza, ez pedig a mezőgazdaság teljes átalakítását is maga után vonja majd, jó esetben pedig a biodiverzitás növekedését is – idézi a Qubit Attenborough-t.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...