Te mikor próbáltál ki utoljára valami újat? Akkor fedezheted fel a világot igazán, ha mersz változtatni, hiszen az izgalmas dolgok a komfortzónádon kívül történnek. A Schweppes ennek bizonyítására három ismert személyiséget kért meg, hogy egy napra cseréljenek életet:
Hajas László így vette át Wossala Rozina szerepét a Kishusom étteremben, ahol közös receptükkel, a Dauer doggal nagy sikert aratott.
Hajas László mesterfodrász a bevásárlástól az aznapi különleges menü összeállításáig mindenből kivette a részét a helycserés támadás során, mialatt Rozina a Mary PopKids tagjaként próbált helytállni. A helyzetet bonyolította, hogy Lacinak kínálnia is kellett az általa készített hot dogokat: ennek ellenére annyira élvezte a feladatot, hogy abba sem akarta hagyni.
Dauer dognak nevezte el a Rozinával közösen megálmodott fogást, mivel a Schweppes-ben marinált uborkát úgy tekerte fel, ahogy a dauerolt hajat szokták. Íme a különleges fogás hozzávalói és receptje:
Hozzávalók:
750 ml biocéklalé, 1 csomag borókabogyó, 3 db kígyóuborka, Friss kakukkfű, 2 liter Schweppes tonik, 6 db lime, 1 fej fokhagyma, 1 kg pucolt garnélarák (41/60-as vagy 51/60-as)
A marinád elkészítése:10 db borókabogyót a kés lapos részével kicsit összetörünk, és 1 dl tonikkal összemelegítjük egy kisebb lábosban, ügyelve, hogy ne forrjon fel. Lassan kihűtjük, ez idő alatt is infuzionálódik az íze a tonikba. Ha kihűlt, intenzív borókás ízűnek kell lennie. Hozzáöntjük 500 ml céklaléhez, és a 6 lime reszelt héját és levét is hozzáadjuk.
A rák:A rákokat egy tálba tesszük, enyhén sózzuk, cukrozzuk, és nyakon öntjük a borókás céklamarináddal úgy, hogy éppen ellepje a rákokat. Amíg az étel többi elemét készítjük, hűtőben hagyjuk pácolódni.
Fokhagymás zöldfűszeres aioli:600 ml előre elkészített majonézhez 30 gramm mustárt adunk, majd 1 fél marok friss kakukkfüvet (párszor átvágjuk) és 15 gramm reszelt fokhagymát, a végén pedig egy kevés őrölt feketeborssal bolondítjuk meg. Cumiba töltjük.
Az uborka:A kígyóuborkát egy zöldséghámozó segítségével hosszában elkezdjük hámozni úgy, hogy egyenletes szalagokat kapjunk (nem kell körbehámozni) egészen addig, amíg el nem érjük a magházat, ekkor fogást váltunk. Ezután beleáztatjuk a tonikba, és tálalásig a hűtőben hagyjuk.
Tálalás:1. Egy burgonyás kiflit hosszában félbevágunk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, és felfűzzük a rostlap szélére, hogy átmelegedjen.2. A marhakolbászt átgörgetjük a deszkán, hogy egyenletes legyen, és a rostlapra tesszük. Kb. 2,5 percig sütjük egyik, majd másik oldalát is úgy, hogy kérget kapjon, és középen rózsaszín maradjon. (5 perc)3. A kiflit levesszük, és belül mindkét oldalára nyomunk a fűszeres majonézből.4. Ha kész a kolbász, belehelyezzük a kiflibe, és egy kevés majonézt nyomunk a kolbászra is.5. A tetejére teszünk a marinált rákokból és az uborkaszalagokból.
Ezeket olvastad már?
13 dolog, amit vélhetően nem tudtál Gordon Ramsayről
Gordon Ramsayről tudjuk, hogy baromi jó séf, hogy kemény, nyersen őszinte, és nem szívesen lennénk az ellenségei, de vajon azt tudtuk, hogy fekete öves karatés? Nem hinném...
Brecz JuditBár nem tudják, mi az, hogy 'magyar', teljesen odavannak nemzeti...
Rakott krumpli, rakott kel, gulyás, pörkölt, palacsinta - őszinte örömujjongás a reakció szinte mindegyik nemzeti ételünkre.
Brecz JuditA legjobb fej kutya úgy lopja le a húsos lepényt...
Egy egészen rövid és egyszerű élő videócska, amiért simán tudunk rajongani. A kutya és a finoman, elegánsan, természetesen lezavart, pár másodperces húsoslepény-lopás.
Brecz JuditVan a paradicsomnak egy alkotórésze, ami simán elronthat vagy feljavíthat...
Van a paradicsomnak egy része, amire szerintünk eddig nem gondoltál, pedig főzéskor jelentősen befolyásolhatja az ételed ízét - az is, ha felhasználod, az is, ha nem.
Brecz Judit