Dani és Ági dinnyés főétele
Fő hozzávalók:
- 1 db közepes sárgadinnye
- 1 db kisebb görögdinnye – mézdinnye
A tésztához
- 10 dkg kolbász
- 10 dkg szalonna
- 1 db nagy kápiapaprika
- 1 db nagy sárgapaprika
- 2 ek barna cukor
- 20 dkg rizstészta
- 1 db tojás
- 4 ek szójaszósz
- 1 tk reszelt gyömbér
- fél lime leve
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
A piskótához
- 6 db tojás
- 6 ek liszt
- 1 csipet só
- 1 tk fahéj
- fél tk őrölt szegfűszeg
- 2 ek cukor
- 2 dl tejszín
- 1 ek cukor
- 10 dkg étcsoki
- 2 ek vaj
A díszítéshez
- pirított mandulaforgács
- mentalevelek
- sárkánygyümölcs
Ázsiai dinnyés tészta - elkészítés:
- A kápiapaprikát és a sárgapaprikát a kisült kolbász és a szalonna zsiradékán lepirítjuk, majd hosszátesszük a méz- illetve sárgadinnyét is, amivel egy pár percig karamellizáljuk.
- A rizstésztát forrásban lévő vízbe helyezzük 6 percre, majd az elkészülte után azonnal visszahűtjük.
- A tésztát kevés olajon1 db tojás hozzáadásával lepirítjuk, majd ráöntjük a pirított zöldségeket, a kolbászdarabkákat, szójaszószt, limelevet, gyömbért és fokhagymát, és összesütjük azokat.
Dinnyés piskóta gyümölcsös tejszínágyon - elkészítés:
- Klasszikus piskótatésztát készítünk 6 tojással, majd a kiöntött tésztára apró kockákra vágott sárgadinnyét szórunk,és így sütjük ki. A tészta töltelékéhez a görögdinnyéből fahéj, szegfűszeg és egy kevés cukor hozzáadásával lekvárt készítünk, amivel később az elkészült piskótát töltjük meg.
- Tejszínből egy kevés cukor hozzáadásával habot készítünk, amit a tányér aljára halmozunk a darabolt gyümölcsökkel együtt.
- A csokoládét kevés vajjal olvasztjuk fel, amit a formázott, töltött piskótára locsolunk, és egy kevés mandulával szórjuk meg. Díszítésnek egy kevés mentát és sárkánygyümölcsöt használunk.