Dani és Ági dinnyés ételei

Daninak ma Ági, A Konyhafőnök 2. évadának egyik igen karakteres szereplője segített. Nem volt könnyű dolguk, dinnyéből kellet főételt kreálniuk. Nézzétek, mit alkottak!

Dani és Ági dinnyés főétele

Fő hozzávalók:

  • 1 db közepes sárgadinnye
  • 1 db kisebb görögdinnye – mézdinnye

A tésztához

  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 1 db nagy kápiapaprika
  • 1 db nagy sárgapaprika
  • 2 ek barna cukor
  • 20 dkg rizstészta
  • 1 db tojás
  • 4 ek szójaszósz
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • fél lime leve
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • fél tk őrölt szegfűszeg
  • 2 ek cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 ek vaj

A díszítéshez

  • pirított mandulaforgács
  • mentalevelek
  • sárkánygyümölcs

Ázsiai dinnyés tészta - elkészítés:

  1. A kápiapaprikát és a sárgapaprikát a kisült kolbász és a szalonna zsiradékán lepirítjuk, majd hosszátesszük a méz- illetve sárgadinnyét is, amivel egy pár percig karamellizáljuk.
  2. A rizstésztát forrásban lévő vízbe helyezzük 6 percre, majd az elkészülte után azonnal visszahűtjük.
  3. A tésztát kevés olajon1 db tojás hozzáadásával lepirítjuk, majd ráöntjük a pirított zöldségeket, a kolbászdarabkákat, szójaszószt, limelevet, gyömbért és fokhagymát, és összesütjük azokat.

Dinnyés piskóta gyümölcsös tejszínágyon - elkészítés:

  1. Klasszikus piskótatésztát készítünk 6 tojással, majd a kiöntött tésztára apró kockákra vágott sárgadinnyét szórunk,és így sütjük ki. A tészta töltelékéhez a görögdinnyéből fahéj, szegfűszeg és egy kevés cukor hozzáadásával lekvárt készítünk, amivel később az elkészült piskótát töltjük meg.
  2. Tejszínből egy kevés cukor hozzáadásával habot készítünk, amit a tányér aljára halmozunk a darabolt gyümölcsökkel együtt.
  3. A csokoládét kevés vajjal olvasztjuk fel, amit a formázott, töltött piskótára locsolunk, és egy kevés mandulával szórjuk meg. Díszítésnek egy kevés mentát és sárkánygyümölcsöt használunk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...