Dacota, nagyitól a trüffelig

Dacota, szinte az egyik legrégebbi szakácsunk, az ő konyhájából van többek között a Nagymamám fánkja, a belga trüffel torta és retro sajtos lángos receptje! És még rengeteg finomság...

Plusz egy fő a konyhában

Nem mondom, hogy a konyhában nőttem föl, de sokat voltam ott – otthon, és mindkét nagymamánál is. Nem lestem, hogy mit csinálnak, nem akkor tanultam tésztát gyúrni, vagy tíz perc alatt jó vacsorát készíteni, viszont a konyhai munka szeretete, a főzés öröme így ivódott belém. Húszéves koromig csak nagyon ritkán és ünnepi alkalmakkor főztem, fogalmam nem volt, hogyan kell egy főzeléket behabarni. Aztán Pécsre kerültem egyetemre, és egy év májkrémes-majonézes-melegszendvicses időszak után úgy döntöttem, nem ártana megtanulni főzni.

Mr&Mrs Smith, az ennivaló páros >>

Kullogó

Dédnagymamám receptje, ami, ha nem kezdek el mesélni nagymamámnak új szerelmemről, a paraszti konyháról, talán örökre feledésbe merül. De hát meséltem, nagyi szeme felcsillant, és ...

Boszorkánypogácsa

Amíg otthon laktam, mindig mindenkinek megvoltak a maga kedvencei, amit anyukám rendelésre készített, ha valamilyen jeles alkalomra meg akart minket lepni. Az én jutalomsütim 10 éves ...

Belga trüffel torta

Ennél finomabb tortát még soha nem ettem, igaz, ennél nehezebbet is ritkán készítettem, mert valahogy mindig az idegösszeomlás szélére akar juttatni. Mikor utoljára csináltam, - a ...

Plusz húsz fő a konyhában

Az igazi változást azonban egy fogyókúrának indult életmódváltozás hozta el – megbeszéltem magammal, hogy többé semmiből nem eszem sokat, de azt a keveset viszont csak jó minőségű alapanyagból készítem el. Így kopott el mellőlem a margarin, a félkész étel, a por, a szósz, majd a végére 15 kiló. Aztán jött az egyéves németországi ösztöndíjam egy nemzetközi diákszállóval, rengeteg új baráttal a világ minden részéről. Segítségükkel „világ körüli kulináris utazásban” volt részem.

Gasztroblogger-titkok itt >>

Polpettoni

Nosztalgiavacsinak készült, tavaly Marta rengeteg Polpettonit és polpettinit ( a "pici" fasírt változata) csinált vacsorára. Tulajdonképpen hasonlít a Stefánia vagdaltra, csak a ...

Piadina

Az a nyomorult VB... Pár hetünk van még, mielőtt mindenki hazautazik, és mit csinálunk, együtt vagyunk? Ó, nem. Estefelé kiürül a város, síri csend honol az utcákon. A kocsmák tömve, ...

Elzászi Flammkuchen

Azon morfondíroztam magamban, hogy már lassan 10 hónapja élek Németországban, csináltam magyar, olasz, francia, lengyel és ki tudja még milyen ételt, de németnek még nem álltam neki - ...

Mindennapi öröm

A sütés-főzés azóta is mindennapi örömforrás maradt. Hétközben sajnos már nincs annyi időm, mint régen, ilyenkor igyekszem szezonális villámfogásokat készíteni. Hétvégén, baráti összejöveteleken viszont szívesen készülődök órákig, sőt! Mai napig az egyik kedvenc közösségi programom a főzés, és aztán a hosszú ideig tartó, beszélgetős evés. Szeretek itthon és külföldön új ízeket kóstolni, helyiektől recepteket gyűjteni, kis piacokat felfedezni, különleges konyhai edényeket, izgalmas szakácskönyveket gyűjtögetni.

Dacota receptjei itt >>

Spaghetti alla amatriciana

Kedvenc főnökömtől karácsonyra kaptam egy szuper szakácskönyvet, az olasz ételek bibliáját, a The Silver Spoont. Azzal a nem titkolt szándékkal került a céges fa alá, hogy ebből majd ...

A rovat további cikkei itt >>

Piacmustra: vidéki báj a város közepén >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...