Az ilyen típusú cukros ital sokkal károsabb, mint egy édes sütemény

Egy új tanulmányból kiderült, mennyi különbség van cukor és cukor között.

Egy friss tanulmány bizonyítja, mennyire nem mindegy, milyen cukrot fogyasztunk. Suzanne Janzi, a svéd Lundi egyetem munkatársa elmondta, hogy a cukros italok nagyobb kockázatot jelentenek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában, mint az édességek, például a pékáruk.

Az ilyen típusú cukros italok sokkal veszélyesebbek, mint a sütemények

A kutatás során 3 különböző csoportra osztották a cukrokat: a cukros italokat, az édességeket és az italokhoz (például kávéhoz vagy teához) hozzáadott mézet és cukrot külön-külön vizsgálták, hatásukat tekintve. A felmérés végén kiderült, hogy a cukros, édesített italok fogyasztása a szívbetegség magasabb kockázatával jár.

A folyékony cukrok gyorsabban szívódnak fel az emésztőrendszerben, mivel nem igényelnek ugyanolyan lebontási folyamatokat, mint a szilárd élelmiszerek. A szilárd cukrok pedig gyakran olyan élelmiszerek részét képezik, melyek hasznos tápanyagokat is tartalmaznak, például rostot vagy fehérjéket

 – mondta Janzi.

A kutatók hangsúlyozták, hogy a tanulmány megfigyeléseken alapult, és bár találtak összefüggéseket, biztosan egyelőre nem lehet állítani, hogy a cukor bevitelének módja okozta a tapasztalt az eltéréseket az egyes alanyok között.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!