Ezekben a cukrászdákban kóstolhatod meg az idei Ország Tortáját

Végre közétették azt a listát, ami azokat a cukrászdákat sorolja fel, ahol megkóstolhatjuk az idei Ország Tortáját, a Napraforgót.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.

Augusztus elején kiderült az Országházban tartott sajtótájékoztatón, hogy kinek a kreációja nyerte el a zsűri tetszését. 2021-ben Fodor Sándor budapesti cukrász alkotása, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti a Magyarország Tortája címet.

Ezekben a cukrászdákban kóstolhatod meg az idei Ország Tortáját

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy augusztus 20-tól lehet megkóstolni a tortákat, a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és országszerte több száz cukrászdában, de hogy pontosan hol, arra mostanáig várni kellett.

Az ipartestület nemrég tette közzé az árusító cukrászdák listáját, amit település szerint ide kattintva, név szerint pedig ide kattintva találsz. A közleményben megjegyezték, a lista várhatóan augusztus 19-ig napról napra bővülni fog.

Megjegyezték továbbá, hogy a torták minőségének védelme érdekében az idei évben is csak az év végétől lesznek nyilvánosak a receptek, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik el.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...