Már a vidéki cukrászdákban is elképesztő árak vannak

Egyáltalán nem kell meglepődni azon, hogy már a vidéki cukrászdákban is 1500-2000 forintot kérnek el egy-egy szelet süteményért.

Lassan a vidéki cukrászdákban is megszokottá válnak az 1 500 forintos sütiárak – írja a HelloVidék, amely Erdélyi Balázzsal, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnökével beszélgetett a hazai cukrászdák nehéz helyzetéről.

Már a vidéki cukrászdákban is elképesztő árak vannak

A vendéglátósok igazán nehéz éveken vannak túl, amit az is jól jelez, hogy 2019 és 2023 között több mint 10 százalékuk végleg bezárta kapuit.

A cukrászdák közül is sokan lehúzták a rolót, akik pedig kitartottak, azoknak a növekvő infláció okozott nehézséget, emiatt már vidéken is kénytelenek 1 500 forint körüli árakon adni egy-egy szelet süteményt.

Tovább nehezíti a cukrászdák helyzetét, hogy a szakmai szervezetek lobbizása ellenére július elsejétől kötelezővé vált számukra is a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTKA) felé történő adatszolgáltatás, amely újabb adminisztrációs kihívást jelent.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...