Ezért vettek majdnem 20 tonnával több cukrot a magyarok

A hazai extrém mennyiségű élelmiszer-vásárlásokat ugyanaz a tényező befolyásolta.

Mostanra már jól látszik, hogy az árstopok határidejének lejárta előtt mindig igyekeztek a vásárlók beraktározni a hatósági áras termékekből. A nagy bespájzolás főként a tartós élelmiszereket, valamint az árszabályozás alá eső termékeket érintette – írja a Pénzcentrum.

Ez az oka, hogy több tonna cukrot vásároltak a magyarok

Nemrég a NielsenIQ kiskereskedelmi piackutató cég végzett kutatást, ami alapján jól látszik, hogy egyes élelmiszer-kategóriák látványos forgalomnövekedése az ársapkák meghosszabbításhoz köthető. A felmérés adatai alapján szintén megállapítható, hogy 2022 áprilisban vásárolták a legtöbb árstopos terméket a fogyasztók. A 2021-es évhez képest 80 százalékkal több napraforgóolajat, 83 százalékkal több kristálycukrot és 85 százalékkal több 2,8%-os UHT tejet , tehát majdnem az előző évi mennyiség dupláját.

Sőt, az árstopos tej júliusi eladása ezt is felülmúlta, 140 százalékos extrával.

2022. február és december között a búzafinomliszt eladása 14 százalékkal, a kristálycukoré 27 százalékkal, míg a napraforgóolajé 22 százalékkal nőtt.

Ezek alapján a liszteladás közel 9 tonnával nőtt, a napraforgóolajból 140 ezer hektoliterrel több fogyott, kristálycukorból pedig 18 tonnával többet vásároltak a fogyasztók.

Friss húsból nem spájzolunk

A felmérésből az is kiderült, hogy a friss húsokból nem nagyon raktároznak az emberek. Sőt, a csirkemell forgalma 7 százalékkal csökkent, a sertéscombé pedig 1 százalékkal lett kevesebb. Az egyetlen kivétel a csirkefarhát, ami 8 százalékos forgalombővülést tudhat magáénak.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...