Ezért vettek majdnem 20 tonnával több cukrot a magyarok

A hazai extrém mennyiségű élelmiszer-vásárlásokat ugyanaz a tényező befolyásolta.

Mostanra már jól látszik, hogy az árstopok határidejének lejárta előtt mindig igyekeztek a vásárlók beraktározni a hatósági áras termékekből. A nagy bespájzolás főként a tartós élelmiszereket, valamint az árszabályozás alá eső termékeket érintette – írja a Pénzcentrum.

Ez az oka, hogy több tonna cukrot vásároltak a magyarok

Nemrég a NielsenIQ kiskereskedelmi piackutató cég végzett kutatást, ami alapján jól látszik, hogy egyes élelmiszer-kategóriák látványos forgalomnövekedése az ársapkák meghosszabbításhoz köthető. A felmérés adatai alapján szintén megállapítható, hogy 2022 áprilisban vásárolták a legtöbb árstopos terméket a fogyasztók. A 2021-es évhez képest 80 százalékkal több napraforgóolajat, 83 százalékkal több kristálycukrot és 85 százalékkal több 2,8%-os UHT tejet , tehát majdnem az előző évi mennyiség dupláját.

Sőt, az árstopos tej júliusi eladása ezt is felülmúlta, 140 százalékos extrával.

2022. február és december között a búzafinomliszt eladása 14 százalékkal, a kristálycukoré 27 százalékkal, míg a napraforgóolajé 22 százalékkal nőtt.

Ezek alapján a liszteladás közel 9 tonnával nőtt, a napraforgóolajból 140 ezer hektoliterrel több fogyott, kristálycukorból pedig 18 tonnával többet vásároltak a fogyasztók.

Friss húsból nem spájzolunk

A felmérésből az is kiderült, hogy a friss húsokból nem nagyon raktároznak az emberek. Sőt, a csirkemell forgalma 7 százalékkal csökkent, a sertéscombé pedig 1 százalékkal lett kevesebb. Az egyetlen kivétel a csirkefarhát, ami 8 százalékos forgalombővülést tudhat magáénak.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...