Sokkal finomabb, ha cukor helyett ezeket teszed a kávédba vagy a teádba

Itt az ideje, hogy a cukor helyett mást is kipróbálj a teád és a kávéd édesítésére, hiszen rengeteg, talán még érdekesebb ízélményt nyújtó lehetőséged van ezen kívül is.

A legtöbben a teájuk vagy kávéjuk édesítésére fehér cukrot használnak, pedig rengeteg más, sokszor érdekesebb ízélményt adó lehetőség létezik. Nyilván nem kell bemutatnunk egyiket sem külön-külön – biztos, hogy hallottál már róluk – , de lehetséges, hogy eddig nem gondoltál arra, hogy akár forró italodat is megédesítheted velük. Megéri néha váltogatni őket! Lássuk a versenyzőket:

Rengeteg érdekes alternatíva létezik a cukor mellett

Méz

Persze ez nem akkora újdonság, hiszen például a melange-ba is méz kerül. Azonban lehetséges, hogy arra eddig nem gondoltál, hogy ne az egyszerű vegyes virágmézet tedd a kávédba. Ha intenzívebb ízélményre vágysz, akkor válaszd a repcemézet, ha inkább valami lágyabbra, akkor mehet az akácból készült verzió, ha pedig egy kicsit mentás ízt szeretnél elérni, akkor egy kis hársat csöppents bele.

Melasz

A melasz sűrű cukorszirup, a cukorrépa vagy cukornád cukorrá történő feldolgozásának mellékterméke. Igazából nagyon hasonló állagra és ízre is, mint a méz, így jó alternatíva lehet azoknak, akik vegánok, és nem fogyasztanak mézet.

Sztívia

Ha fogyókúrázol, vagy egészségesebben szeretnél élni, el kell gondolkodnod a kristálycukor helyettesítésén is. Ha szeretnél természetes eredetű édesítőt használni, akkor a sztívia az egyik legjobb alternatíva lehet. Egy dologra mindenképpen figyelj: a sztívialevélből nyert kivonat minimum kétszázszor édesebb, mint a fehér cukor. Szóval csak csínján vele!

Gyümölcscukor

A gyümölcscukor a legédesebb ízű cukor, édesebb a répacukornál is, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40%-kal kevesebb is elegendő belőle, ezáltal csökkenthető az energiabevitel is. Különben is ez az az anyag, ami a leginkább hasonlít a cukorra, mindenféle szempontból.

Juharszirup

Bizony, nemcsak a reggeli palacsintádon mutat nagyon jól, de a kávédnak és a teádnak is izgalmas ízt adhat, bár kalóriát tekintve nem vagy beljebb, tény. Mivel ennek ugyanúgy folyékony az állaga, így simán használhatod akár jeges italokba is, könnyebben feloldódik.

Aranyló juharszirup

Még több cikk, hogy leszokj a cukorról:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!