Sokkal finomabb, ha cukor helyett ezeket teszed a kávédba vagy a teádba

Itt az ideje, hogy a cukor helyett mást is kipróbálj a teád és a kávéd édesítésére, hiszen rengeteg, talán még érdekesebb ízélményt nyújtó lehetőséged van ezen kívül is.

A legtöbben a teájuk vagy kávéjuk édesítésére fehér cukrot használnak, pedig rengeteg más, sokszor érdekesebb ízélményt adó lehetőség létezik. Nyilván nem kell bemutatnunk egyiket sem külön-külön – biztos, hogy hallottál már róluk – , de lehetséges, hogy eddig nem gondoltál arra, hogy akár forró italodat is megédesítheted velük. Megéri néha váltogatni őket! Lássuk a versenyzőket:

Rengeteg érdekes alternatíva létezik a cukor mellett

Méz

Persze ez nem akkora újdonság, hiszen például a melange-ba is méz kerül. Azonban lehetséges, hogy arra eddig nem gondoltál, hogy ne az egyszerű vegyes virágmézet tedd a kávédba. Ha intenzívebb ízélményre vágysz, akkor válaszd a repcemézet, ha inkább valami lágyabbra, akkor mehet az akácból készült verzió, ha pedig egy kicsit mentás ízt szeretnél elérni, akkor egy kis hársat csöppents bele.

Melasz

A melasz sűrű cukorszirup, a cukorrépa vagy cukornád cukorrá történő feldolgozásának mellékterméke. Igazából nagyon hasonló állagra és ízre is, mint a méz, így jó alternatíva lehet azoknak, akik vegánok, és nem fogyasztanak mézet.

Sztívia

Ha fogyókúrázol, vagy egészségesebben szeretnél élni, el kell gondolkodnod a kristálycukor helyettesítésén is. Ha szeretnél természetes eredetű édesítőt használni, akkor a sztívia az egyik legjobb alternatíva lehet. Egy dologra mindenképpen figyelj: a sztívialevélből nyert kivonat minimum kétszázszor édesebb, mint a fehér cukor. Szóval csak csínján vele!

Gyümölcscukor

A gyümölcscukor a legédesebb ízű cukor, édesebb a répacukornál is, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40%-kal kevesebb is elegendő belőle, ezáltal csökkenthető az energiabevitel is. Különben is ez az az anyag, ami a leginkább hasonlít a cukorra, mindenféle szempontból.

Juharszirup

Bizony, nemcsak a reggeli palacsintádon mutat nagyon jól, de a kávédnak és a teádnak is izgalmas ízt adhat, bár kalóriát tekintve nem vagy beljebb, tény. Mivel ennek ugyanúgy folyékony az állaga, így simán használhatod akár jeges italokba is, könnyebben feloldódik.

Aranyló juharszirup

Még több cikk, hogy leszokj a cukorról:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...