Ezekben a boltokban nincs cukor

Ti is tapasztaljátok, hogy egyre kevesebb a cukor a boltokban? Úgy tűnik, a „háborús helyzet" fokozottan érezteti hatását, a vevők pedig egyből elkapkodnak egyes ársapkás termékeket, így a kristálycukrot is.

A Telex utánajárt, hogyan áll most Magyarországon a cukorkérdés, azaz hogy mennyire igaz az állítás, miszerint cukorhiány van. Úgy tűnik, egyre nagyobb a gond.

A budapesti és a vidéki üzleteket járva az látszik, hogy lassan hiánycikknek számít a hatósági áras kristálycukor. Nemcsak arról van szó, hogy épp nincs cukor a boltban, hanem nem is tudják, mikor kapnak legközelebb árut. A cukorínség nem csak a kisboltokat érinti, hanem a nagyobb üzletláncokat (Aldi, Lidl, Tesco, Spar, Penny) is

– írja a Telex.

Hogy mi a cukorhiány oka?

A kereskedők szerint az árstop miatt fennálló alacsonyabb árak és a bevezetett mennyiségi korlátozás okolható a problémáért, a helyzet pedig a karácsonyi sütési láz miatt fokozódni fog.

Az eladók azt mesélik a Pennyben, a Tescóban és Sparban is, hogy amint kipakolják az új árut, egyből elkapkodják, így érdemes lehet nyitásra jönni. A Lidlben vegyes a helyzet, van, ahol elérhető a cukor, van, ahol egyáltalán nincs, boltja válogatja. A Reálban viszont egyértelmű hiányról számoltak be.

Egyre több helyen nincs cukor

A helyzetre a szakértők már előre figyelmeztettek, várható volt, hogy bedől a cukorkészlet, hiszen az olcsóbb árak és a korlátozás miatt mindenki – némileg érthetetlen – felvásárlásba kezdett, a cukor pedig évekig eláll.

Szegeden is ritkán zavartalan a cukorkészlet, kiszámíthatatlan, mikor van belőle elég, így sokan betáraznak, ha tehetik. A mórahalmi CBA-ba viszont bővelkedik benne, nem úgy, mint az ottani kisbolt.

Ha kereskedőként rendelek, hatszáz és hatszázötven forint között hoznak nekem árut, ehhez képest én 390 forintért adhatom. Darabonként ezért legalább 250 forintot bukok

– meséli a Győrhöz közeli Kisbajcs egyik boltosa, Szabó Tamás.

Pécsen illetve Mohácson sem rózsás a helyzet, ott a Lidl, Aldi, Penny sem kap elegendő cukrot.

Diós linzerkoszorú

Az omlós tészta megfizethető, gyors az elkészítése és nagyon egyszerű. Roppantmód sokoldalú, változatosan megtölthető, felhasználható, a végeredmény pedig egy istenei teasütemény, ...

Érdekesség, hogy van olyan árstopos termék, amiből a korábbiakhoz képest háromszoros mennyiséget értékesítenek – a kristálycukor esetében a tavalyi egész éves mennyiség már idén nyárra elfogyott.


Még több aktualitás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...