Csupa zöld "Fradileves" - Így tüntesd el az összes maradékot a hűtődből!

"Kockázz fel egy fél cukkinit" - itt van egy klassz megoldás az egyik legidegesítőbb konyhai ambivalenciára.

Fradileves receptvideó:

Az egyik legidegesítőbb dolog a főzésben - főleg, ha az ember egy-két főre főz - , hogyha csak egy fél cukkini kell a kajába, ott marad a másik fele. Egy ideje kínosan ügyelek arra, hogy minden egyes ebédben és vacsorában legyen zöldség is az egészségtudatosság jegyében, így rendszerint tele a hűtőm maradékokkal - mert persze nyilván mindig olyan fogásokat találok ki, amelyekhez más-más alapanyag kell.

Ezeknek a maradékoknak az eltüntetésére tök jó módszer a "mindent bele zöldségleves" - innen a "Fradileves" elnevezés, értitek, ugye. A csak zöldségekből álló levest most még megfejeltem azzal a ténnyel, hogy a hétvégi utolsó adagokat is beletalicskáztam a húslevesből, és a benne főtt húsokkal is megturbóztam.

Úgyhogy erősen ajánlott bevetni ezt a technikát, ha felhalmozódna egy csomó színes, ízes és még éppen felhasználható alapanyag. Főzzünk egy jó "Fradilevest", ne vesszen kárba semmi!

A receptet itt találod:

Fradileves recept

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...