Fradileves receptvideó:
Az egyik legidegesítőbb dolog a főzésben - főleg, ha az ember egy-két főre főz - , hogyha csak egy fél cukkini kell a kajába, ott marad a másik fele. Egy ideje kínosan ügyelek arra, hogy minden egyes ebédben és vacsorában legyen zöldség is az egészségtudatosság jegyében, így rendszerint tele a hűtőm maradékokkal - mert persze nyilván mindig olyan fogásokat találok ki, amelyekhez más-más alapanyag kell.
Ezeknek a maradékoknak az eltüntetésére tök jó módszer a "mindent bele zöldségleves" - innen a "Fradileves" elnevezés, értitek, ugye. A csak zöldségekből álló levest most még megfejeltem azzal a ténnyel, hogy a hétvégi utolsó adagokat is beletalicskáztam a húslevesből, és a benne főtt húsokkal is megturbóztam.
Úgyhogy erősen ajánlott bevetni ezt a technikát, ha felhalmozódna egy csomó színes, ízes és még éppen felhasználható alapanyag. Főzzünk egy jó "Fradilevest", ne vesszen kárba semmi!