A csülkös lángos lett újra a befutó

Idén újra a Siófoki Palacsintázó csülkös töltött lángosával nyerte az év balatoni lángosozója címet, az országos bajnok pedig a Fördös lángosozó lett Dunaharasztiban.

A Vénusz Lángos Voks tavalyi balatoni különdíjasát senki nem tudta letaszítani idén sem a trónról. A verseny négy éves történelmében először fordult elő, hogy egy lángosozó egymást követő két évben is dobogós helyezést ért el a verseny során, és megvédte címét.

Vajon minek köszönheti ezt a sikert a kétszeres különdíjas lángosozó?

„Úgy gondolom, hogy alapvetően két dolognak köszönhetjük azt, hogy immár második alkalommal is miénk lehet ez a megtisztelő cím és egyben hihetetlen elismerés. Egyrészt annak, hogy igyekszünk mindig azonos, magas minőségben készíteni a lángosainkat, másrészt pedig a széleskörű törzsvásárlói közönségünknek, akik már oly régóta megtisztelnek bennünket a bizalmukkal. A kínálatunkat is igyekszünk az ő igényeikhez és visszajelzéseikhez igazítani, azonban vitathatatlan, hogy a csülkös, illetve juhtúrós specialitásunk örvend évek óta a legnagyobb népszerűségnek. Talán ez a harmadik tényező, ami miatt második alkalommal is mellettünk tették le voksukat a vendégek” – nyilatkozta a nyertes, Sárközi Ágnes.

A kétszeres különdíjas lángost az érdeklődők kora tavasztól, egészen késő őszig minden szombaton a Tihanyi Piac Placcon kóstolhatják meg, ezen kívül számos Balaton környéki eseményen is megfordul a Siófoki Palacsintázó csapata.

A Vénusz Lángos Voks versenyen immár 679 lángosozót jelöltek – ezek közül 155-öt a Balaton környékéről - így bár a verseny véget ért, az applikációt továbbra is bárki felkeresheti, ha jó lángos lelőhely után kutat az ország bármely részén. Az országos megmérettetésen a rajongók és a szerencse végül a dunaharaszti Fördős Lángos mellé szegődött, így övé lett a „Vénusz kedvenc Lángosozója 2015” cím.

A Lángos Voks fődíjasa 1987 óta süti Dunaharaszti főterén a lángost feleségével és fiukkal együtt. Fördős Dezső elárulta, hogy szerintük mi az igazán jó lángos titka: „Én annak a híve vagyok, hogy igazán finom lángos csak minőségi hozzávalók felhasználásával készülhet. A több mint 27 éves múltunknak köszönhetően pedig szerencsére bőven volt időnk kitapasztalni, hogy milyen liszt, élesztő felhasználásával lesz jó a lángos." – nyilatkozta a nyertes.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...