Ezzel a módszerrel azonnal megszüntetheted a csuklást

Valljuk be, hogy nagyon idegesítő tud lenni a csuklás. Szerencsére van egy módszer, amivel gyorsan véget vethetünk neki.

A csuklás nem más, mint a mellkast a hasüregtől elválasztó rekeszizom akaratlan összerándulása. Kialakulásának pontos okára még mindig nem jöttek rá, a szakértők is két csoportra oszlanak: az egyik úgy gondolja, hogy a légzést irányító ideg, a bolygóideg stimulációja miatt jön létre, míg mások szerint a rekeszizom működéséhez köthető idegek irritációja okozza.

Ezzel a módszerrel azonnal megszüntetheted a csuklást

A csuklás nem fáj, ugyanakkor rettenetesen kellemetlen tud lenni. Általában orrbefogással vagy ijesztegetéssel próbáljuk elmulasztani, ezek azonban nem tűnnek mindig hatékony módszernek. Most egy újabb trükköt mutatunk, mely tényleg rengeteg embernél működött már, így egy próbát mindenképpen megér:

A praktika szerint az egyik ujjunkat az egyik, míg a másikat a másik hallójáratunkba kell dugnunk. A fülben található receptorok elvégzik a dolgukat.

Persze meg is előzhetjük a csuklást, hiszen ha nem fogyasztunk fűszeres ételeket, nem eszünk túl gyorsan, nem iszunk alkoholt és szénsavas italokat, illetve nem dohányzunk és rágózunk gyakran, akkor könnyedén elkerülhetjük.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...