13 ok, amiért a borzasztó ízű csukamájolajat meg kell szeretned

A növés és fejlődés érdekében szüleink előszeretettel adagolták nekünk, mi pedig utáltuk. Ma már egyre többen ismerik fel jótékony hatásait, amiért tényleg megéri rendszeresen fogyasztani, akármennyire is kiállhatatlan az íze. Hogy miért kéne mégis megbarátkoznunk a csukamájolajjal? Elmondjuk.

A norvégok szerint az óceán aranya, mások lámpaolajként használták, gyógyászati célokra pedig 1854-ben kezdték gyártani. Magyarországon csak az 1900-as évek elején vált ismertté a csukamájolaj, ekkor a szülők előszeretettel adták gyermekeiknek, hogy szépen fejlődjenek és nagyra nőjenek. Utálatos íze miatt viszont kevesen kedvelik, és akkor finomak voltunk... de miért lenne érdemes mégis fogyasztani a híres-hírhedt csukamájolajat? Íme az okok!

Kattints a galériára, és ismerd meg a csukamájolaj jótékony hatásait!

Irish chowder, az ír zöldséges halleves

A chowder a világ egyik leghíresebb hallevese: ebben a sűrű raguban mindenféle kockázott zöldség társaságában fő omlósra a többféle tengeri hal. A levesről legtöbbünknek elsőre New ...

Források: 1., 2.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...