A norvégok szerint az óceán aranya, mások lámpaolajként használták, gyógyászati célokra pedig 1854-ben kezdték gyártani. Magyarországon csak az 1900-as évek elején vált ismertté a csukamájolaj, ekkor a szülők előszeretettel adták gyermekeiknek, hogy szépen fejlődjenek és nagyra nőjenek. Utálatos íze miatt viszont kevesen kedvelik, és akkor finomak voltunk... de miért lenne érdemes mégis fogyasztani a híres-hírhedt csukamájolajat? Íme az okok!
Kattints a galériára, és ismerd meg a csukamájolaj jótékony hatásait!
13 ok, amiért a borzasztó ízű csukamájolajat meg KELL szeretnünk
Javítja a kognitív funkciókat, az agyműködést, csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét, enyhíti a depressziót, az agressziót és a stresszt, kezelhető fogyasztásával a hiperaktivitás és megelőzhető a szülés utáni depresszió, és idősebb korban is segít megőrizni a szellemi frissességet.
Francia lecsós halfilé (Poisson à la basquaise)
Franciahon déli részén gyakori elkészítési mód az "à la basquaise", vagyis a "baszk módra". Ez tulajdonképpen bármilyen halfilére (sőt, csirkére is) alkalmazható, gyakorlatilag pedig ...
Irish chowder, az ír zöldséges halleves
A chowder a világ egyik leghíresebb hallevese: ebben a sűrű raguban mindenféle kockázott zöldség társaságában fő omlósra a többféle tengeri hal. A levesről legtöbbünknek elsőre New ...
Olasz paradicsomszószos hal (Pesce in umido)
Olaszország nemcsak a tésztáiról, hanem a halételeiről is híres: nem csoda, ennyi tengerpart mellett van bőven miből főzni. Főleg a déli részeken gyakori elkészítési módszer az „in ...
Még több érdekes cikk: