Egy csomag tészta mindig akad otthon – készíts tésztasalátát!

Az egyik legkönnyebben elkészíthető ebéd vagy vacsora a tésztasaláta. Bármilyen maradék sült, sajt vagy zöldség hozzáadható, használd a kreativitásod! (x)

A saláta alapja a tészta, mely lehet egy adag maradék főtt tészta a hűtőből, vagy egy frissen főzött adag, de ezt is hűtsd le hideg vízben. Bármilyen vágott tészta jó lesz, de ha igazán finomat szeretnél készíteni, akkor durumtésztát használj hozzá, ez nem ázik el a szósztól és a zöldségek levétől. Ha még spirális alakú is a durumtészta, az lesz a legjobb! Az öntet belefolyik a csigák közé, így minden egyes falatban tökéletesen érezheted. Apropó öntet, próbáltad már pestoval? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megtedd. Íme egy csodálatos recept az ismerkedéshez:

Pesztós tésztasaláta

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés:

  1. A spirelli tésztát a csomagoláson található javaslat szerint sós vízben al dente-re főzzük, majd hideg vízben kihűtjük.
  2. A tésztát a pestóval, olívabogyóval, paradicsommal, paprikával és fetasajttal összekeverjük. Bazsalikommal és frissen őrölt borssal megszórjuk, és tálaljuk.
  3. A tésztasaláta elkészítési ideje: kb. 25 perc

Tudtad?

A vegán, dmBio spirelli száraztészta durvára őrölt, eredeti olasz durumbúzadarából készült, és magában hordozza a mag héjában található értékes alkotórészeket. Az igazi olasz tészta ideális főételként különböző tésztaszószokkal, köretként húsok, halak és zöldségek mellé vagy felfújtak és tésztasaláták alapanyagaként.

Keress még több dmBio terméket itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...