A saláta alapja a tészta, mely lehet egy adag maradék főtt tészta a hűtőből, vagy egy frissen főzött adag, de ezt is hűtsd le hideg vízben. Bármilyen vágott tészta jó lesz, de ha igazán finomat szeretnél készíteni, akkor durumtésztát használj hozzá, ez nem ázik el a szósztól és a zöldségek levétől. Ha még spirális alakú is a durumtészta, az lesz a legjobb! Az öntet belefolyik a csigák közé, így minden egyes falatban tökéletesen érezheted. Apropó öntet, próbáltad már pestoval? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megtedd. Íme egy csodálatos recept az ismerkedéshez:
Pesztós tésztasaláta
Hozzávalók 4 főre:
- 400 g dmBio spirelli száraztészta
- 130 g dmBio bazsalikomos zöld pesto
- 60 g dmBio kalamon olívabogyó, magozott, félbevágva
- 250 g miniparadicsom, félbevágva
- 1 db sárga paprika, kis kockákra vágva
- 200 g fetasajt, morzsolva
- 2 marék bazsalikom, apróra vágva
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
- A spirelli tésztát a csomagoláson található javaslat szerint sós vízben al dente-re főzzük, majd hideg vízben kihűtjük.
- A tésztát a pestóval, olívabogyóval, paradicsommal, paprikával és fetasajttal összekeverjük. Bazsalikommal és frissen őrölt borssal megszórjuk, és tálaljuk.
- A tésztasaláta elkészítési ideje: kb. 25 perc
Tudtad?
A vegán, dmBio spirelli száraztészta durvára őrölt, eredeti olasz durumbúzadarából készült, és magában hordozza a mag héjában található értékes alkotórészeket. Az igazi olasz tészta ideális főételként különböző tésztaszószokkal, köretként húsok, halak és zöldségek mellé vagy felfújtak és tésztasaláták alapanyagaként.