Ezt nassold a gépen, ha rosszul vagy a repüléstől

Végre itt van a szuper egyszerű és olcsó megoldás a kellemetlen repülési rosszullétre.

Ha veled is gyakran előfordul, hogy repülés közben rosszul leszel, akkor ez a cikk neked készült, mert úgy tűnik, hogy egy tanulmány végre sikeresen megállapította a jet lag és a repülési rosszullét „ellenszerét".

Ezt nassold a gépen, ha rosszul vagy a repüléstől

A csoki és a chili is enyhíthet a rosszulléten

Nemrég az ausztrál Qantas légitársaság és a Sydney-i Egyetem Charles Perkins Központja egy közösen készített tanulmányban vizsgálták meg, hogy mely élelmiszerek segíthetnek csökkenteni a repülési diszkomfort-érzetet.

Ez pedig nem más, minta csokoládé!

A légitársaság a London-Sydney járaton utazó önkéntesek segítségével járt utána a megoldásnak. A résztvevőknek különféle világítást, alvási rendet és étkezési időpontokat kellett kipróbálniuk hogy kiderüljön, mi javíthatja a hosszú távon közlekedő járatok utasainak élményét.

„A csoki mellett a chilit is megnevezték, mint olyan összetevőt, amely segíthet az utasoknak, így valószínűleg a légitársaság új „anti-jetlag” programjának részeként étlapra kerül majd a járaton" – írja az nlc.hu cikke.

A kutatók szerint a csokoládénak köszönhetően az agyban található triptofán nevű aminosav termelése könnyebb lesz, emiatt pedig az utasok könnyebben tudnak pihenni és aludni.

Forrsáunk volt.


Ezeket a helyeket is látogasd meg idén nyáron:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...