Ha veled is gyakran előfordul, hogy repülés közben rosszul leszel, akkor ez a cikk neked készült, mert úgy tűnik, hogy egy tanulmány végre sikeresen megállapította a jet lag és a repülési rosszullét „ellenszerét".
A csoki és a chili is enyhíthet a rosszulléten
Nemrég az ausztrál Qantas légitársaság és a Sydney-i Egyetem Charles Perkins Központja egy közösen készített tanulmányban vizsgálták meg, hogy mely élelmiszerek segíthetnek csökkenteni a repülési diszkomfort-érzetet.
Ez pedig nem más, minta csokoládé!
A légitársaság a London-Sydney járaton utazó önkéntesek segítségével járt utána a megoldásnak. A résztvevőknek különféle világítást, alvási rendet és étkezési időpontokat kellett kipróbálniuk hogy kiderüljön, mi javíthatja a hosszú távon közlekedő járatok utasainak élményét.
„A csoki mellett a chilit is megnevezték, mint olyan összetevőt, amely segíthet az utasoknak, így valószínűleg a légitársaság új „anti-jetlag” programjának részeként étlapra kerül majd a járaton" – írja az nlc.hu cikke.
A kutatók szerint a csokoládénak köszönhetően az agyban található triptofán nevű aminosav termelése könnyebb lesz, emiatt pedig az utasok könnyebben tudnak pihenni és aludni.
Ezeket a helyeket is látogasd meg idén nyáron: