Leállt a híres csokigyár szalmonella-fertőzés gyanúja miatt

Tavaly is hasonló okokból állt le ez a híres csokoládégyár.

Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonella-fertőzés gyanúja miatt, de a gyárat eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne, írja az MTI.

Leállt a híres csokigyár szalmonella-fertőzés gyanúja miatt

Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, hogy leállították a gyárban a termelést, és a következő két hétben fertőtlenítik az üzemet.

A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis „egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív.

A Ferrero Arlonban található csokoládéüzemében már tavaly is volt ilyen probléma. Akkor egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt állt le a gyár. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...