Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonella-fertőzés gyanúja miatt, de a gyárat eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne, írja az MTI.
Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, hogy leállították a gyárban a termelést, és a következő két hétben fertőtlenítik az üzemet.
A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis „egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív.
A Ferrero Arlonban található csokoládéüzemében már tavaly is volt ilyen probléma. Akkor egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt állt le a gyár. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.
Még több friss hír: