Csodaszép "rézedények", amikben nem ragad oda az étel

Ha imádod a rézedényeket, most itt a lehetőség, hogy olcsóbban is beszerezz olyan darabokat, amelyekben még oda sem ég a kaja.  

Jól ismerjük a fekete teflonedényeket. Mindannyiunk konyhájában megtalálható egy-egy ilyen praktikus darab, amit féltve óvunk - kés vagy fémvilla soha nem érintheti a felszínét. Ha mégis meglátjuk, hogy egy családtagunk villájával közelít a teflonedény felé, testünkkel is megóvjuk féltve őrzött kincsünket.

Úgy tűnik azonban van egy másik anyag is, ami képes tapadásmentes felületet biztosítani. Köztudott, hogy a réz kitűnő hővezető - gyorsan és egyenletesen melegszik át. Sajnos egy-egy teljesen rézből készült edény nem olcsó mulatság, egy-egy edény ára körülbelül százezer forinttól indul, de egy nagyobb darab ennek duplájába is belekerülhet.

Akit vonz a réz csillogása, az nem kell, hogy ekkora összeget kiadjon.

Vannak olyan tapadásmentes, kerámiabevonatú, alumíniumból készült edények, amelyek belső felületét rezesre színezik, így egyszerre élvezhetjük a réz szép árnyalatát és a tapadásmentes felületek előnyeit.

Egyes gyártók porított rezet kevernek a kerámiaburkolatba, de ez az adalék csak a színért felelős. Egy ilyen edény már négy- ötezer forintért a mienk lehet, de egy jobb minőségű darab sem kerül többe hét- nyolcezer forintnál.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Malom a konyhaasztalon - ez nem a képzelet szüleménye

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...