Csodálatos fűszerkert - hihetetlen helyen!

A Farm.one növényei hihetetlenül furcsa körülmények között nevelkednek, mégis a legklasszabb New York-i éttermek tányérjaira kerülnek. 

New York szupertrendi Tribeca negyedében található az a kert, ahonnét sok olyan fűszernövény, ehető virág és csíra kerül ki, amelyek végül a város legelegánsabb éttermeinek a tányérjain landolnak. Ez azonban nem egy szokásos veteményes. A Farm.one ugyanis egy pincében kapott helyett.

A föld alatti farmban a közel 100-féle növényt speciális LED-lámpák világítják meg napfény híján, és a zöldek nem is termőföldben növekednek. Az úgynevezett hidroponikus kertben nem humuszban gyökereznek a növénykék, hanem tápfolyadékban - ennek összetételét a gazdák pontosan tudják szabályozni, az egyes fajok igényeinek megfelelően. Mivel a klíma is mesterségesen szabályozott, a kertészek több égtáj és vidék időjárását is a pincébe tudják varázsolni. Nem számítanak az évszakok sem.

Ezek a mesterséges körülmények között nevelkedő növénykék semmilyen növényvédőszert sem kapnak, organikus termékeknek számítanak.

A pincekertek kétségtelen előnyei:

  • Frissebb az áru, mintha egy farmról érkezne a városon kívülről.
  • Környezetkímélőbb (A Farm.one áruit mindig gyalog, vonattal vagy bringával szállítják)
  • A föld alatti kertek nincsenek kitéve az időjárás hatásainak.

via Atlas Obscura

Ezt olvastad az ízHUSZR magazinon?

Nem fogod kitalálni, milyen zöldfűszerből készül ez a frissítő, nyári ital!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...