Csodálatos csempék, amelyek segítenek karaktert adni a te konyhádnak is

Nem minden csempe kell, hogy négyszögletes alakú legyen. A szabálytalan falburkolatok látványosak és erős karaktert tudnak adni a konyhának. 

Sokunk konyháját egyszerű, fehér, négyszögletes csempe borítja. Egy ilyen környezetben nem feltétlenül izgalmas elfogyasztani a reggeli kávénkat. Azonban ha érdekesebb kerámiát rakatunk a falra, erős karaktert adhatunk a leggyakrabban használt helyiségnek a lakásban.

Ez az elnyújtott formájú, hatszögletű csempe szinte szervesnek ható, szép kiegészítője a fehér konyhabútornak

A hexagonális, vagyis hatszögletű csempék most különösen divatosak. Ez a különleges forma a csempézés peremén sokkal mozgalmasabb képet ad, mint egy szabályos, négyszögletű csempe. A halszálkaminta is trendi mostanság, de a legyezőforma is népszerű, sőt a csempe mellőzése is elterjedt.

A rézszínű kiegészítők jól mennek a sötétkék csempéhez
A fekete csaptelep is trendi mostanság. A szigorú fekete-fehér színvilághoz a csempék fekete fugája is hozzájárul
Egy olcsó fehér csempét is feldobhatunk egy kis kerámiafilccel
Ez a zöld legyezőformájú csempe nagyon meleg hatást kelt
A csempehasználat egyik legizgalmasabb iránya az, hogy ne használjunk csempét, csak ott, ahol feltétlenül szükséges. A többi felületen megfelel egy kis vízálló falfesték is.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...