Terítéken a pikáns csirkeszárny – kötelező a kézzel fogyasztás!

Aki szereti a magyarosan csípős ízeket, mást nem is tehet, minthogy csirkeszárnyakra keni a fűszeres szószt. Ez a harapnivaló tuti feltüzel!

Igazán elterjedt fogás manapság a pikáns csirkeszárny, ami eredetileg az 1960-as évek egyik amerikai bártulajdonosának köszönhető. Régebben értéktelen húsrésznek tekintették a csirkeszárnyat, ezért éttermekbe nem is rendeltek belőle, egy véletlen folytán azonban egy amerikai bárba csirkenyak helyett szárnyat szállítottak. A leleményes szakács pedig abból főzött, amit hoztak, így, nagy szerencsénkre, megalkotta ezt az ínycsiklandó fogást.

Pistázd meg a szószt! - a csirkeszárny receptjét itt találod

A csirkeszárnyakat érdemes először átmosni, majd papírtörlővel szárazra törölni. Egy tálban alaposan át kell masszírozni a húsokat olajjal és ízlés szerinti fűszerpaprikás-fokhagymás fűszerkeverékkel, hogy az ízek már az elején jól beleivódjanak a csirkébe.

Sütőpapíros tepsire helyezzük a bepácolt szárnyakat, melyet hermetikusan lefedünk alufóliával, így alatta, egy szuper gőzfürdő keletkezik, amely a hús egyszerű és gyors puhulását eredményezi.

@nosalty.hu Ti milyen húsra kennétek az Univer Erős Pistás ketchupot? 🤤 #nosalty #tiktokhungary #cooking #pistazdmeg #erospistasketchup #szponzorálttartalom ♬ eredeti hang - Nosalty

Időközben elkészítjük a házi pikáns barbecue szószt

Az alapját dinsztelt vöröshagyma és fokhagyma adja. Hintsünk bele füstölt fűszerpaprikát, és dobjunk bele egy kevés mustárt is. A pikantériáért az Univer Erős Pistás ketchup a felelős. Az ízek ellensúlyozása érdekében tegyünk bele barna cukrot, almaborecetet és Worcestershire szószt. Vízzel lazítsuk, és sóval, borssal fűszerezzük a végső íz elérése érdekében, majd lassú tűzön főzzük sűrűre.

A sütőből kivett csirkeszárnyakat kenjük át akár több rétegben a mázzal, majd csúsztassuk vissza, akár magasabb hőfokon, hogy kellően rápiruljon a szósz a húsra.

Ropogós sült krumplival tálaljuk, és még egy kevés Univer Erős Pistás ketchuppal, hiszen mindenki imád mártogatni. Szuper fogás baráti összejövetelre, hogy az egész csapat együtt ropogtasson, és tunkoljon.

Tudj meg még többet az Univer Erős Pistás ketchupról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...