Terítéken a pikáns csirkeszárny – kötelező a kézzel fogyasztás!

Aki szereti a magyarosan csípős ízeket, mást nem is tehet, minthogy csirkeszárnyakra keni a fűszeres szószt. Ez a harapnivaló tuti feltüzel!

Igazán elterjedt fogás manapság a pikáns csirkeszárny, ami eredetileg az 1960-as évek egyik amerikai bártulajdonosának köszönhető. Régebben értéktelen húsrésznek tekintették a csirkeszárnyat, ezért éttermekbe nem is rendeltek belőle, egy véletlen folytán azonban egy amerikai bárba csirkenyak helyett szárnyat szállítottak. A leleményes szakács pedig abból főzött, amit hoztak, így, nagy szerencsénkre, megalkotta ezt az ínycsiklandó fogást.

Pistázd meg a szószt! - a csirkeszárny receptjét itt találod

A csirkeszárnyakat érdemes először átmosni, majd papírtörlővel szárazra törölni. Egy tálban alaposan át kell masszírozni a húsokat olajjal és ízlés szerinti fűszerpaprikás-fokhagymás fűszerkeverékkel, hogy az ízek már az elején jól beleivódjanak a csirkébe.

Sütőpapíros tepsire helyezzük a bepácolt szárnyakat, melyet hermetikusan lefedünk alufóliával, így alatta, egy szuper gőzfürdő keletkezik, amely a hús egyszerű és gyors puhulását eredményezi.

Watch on TikTok

Időközben elkészítjük a házi pikáns barbecue szószt

Az alapját dinsztelt vöröshagyma és fokhagyma adja. Hintsünk bele füstölt fűszerpaprikát, és dobjunk bele egy kevés mustárt is. A pikantériáért az Univer Erős Pistás ketchup a felelős. Az ízek ellensúlyozása érdekében tegyünk bele barna cukrot, almaborecetet és Worcestershire szószt. Vízzel lazítsuk, és sóval, borssal fűszerezzük a végső íz elérése érdekében, majd lassú tűzön főzzük sűrűre.

A sütőből kivett csirkeszárnyakat kenjük át akár több rétegben a mázzal, majd csúsztassuk vissza, akár magasabb hőfokon, hogy kellően rápiruljon a szósz a húsra.

Ropogós sült krumplival tálaljuk, és még egy kevés Univer Erős Pistás ketchuppal, hiszen mindenki imád mártogatni. Szuper fogás baráti összejövetelre, hogy az egész csapat együtt ropogtasson, és tunkoljon.

Tudj meg még többet az Univer Erős Pistás ketchupról itt!

Legújabb receptek

Túrós leveles kockapogácsa

Jobban szeretjük a levelesebb pogácsákat, de a túrós pogácsát általánosságban omlós tésztával készítjük. Most megpróbáltam kikísérletezni ennek egy leveles változatát, nagyon ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!