Igazán elterjedt fogás manapság a pikáns csirkeszárny, ami eredetileg az 1960-as évek egyik amerikai bártulajdonosának köszönhető. Régebben értéktelen húsrésznek tekintették a csirkeszárnyat, ezért éttermekbe nem is rendeltek belőle, egy véletlen folytán azonban egy amerikai bárba csirkenyak helyett szárnyat szállítottak. A leleményes szakács pedig abból főzött, amit hoztak, így, nagy szerencsénkre, megalkotta ezt az ínycsiklandó fogást.
A csirkeszárnyakat érdemes először átmosni, majd papírtörlővel szárazra törölni. Egy tálban alaposan át kell masszírozni a húsokat olajjal és ízlés szerinti fűszerpaprikás-fokhagymás fűszerkeverékkel, hogy az ízek már az elején jól beleivódjanak a csirkébe.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a bepácolt szárnyakat, melyet hermetikusan lefedünk alufóliával, így alatta, egy szuper gőzfürdő keletkezik, amely a hús egyszerű és gyors puhulását eredményezi.
@nosalty.hu Ti milyen húsra kennétek az Univer Erős Pistás ketchupot? 🤤 #nosalty #tiktokhungary #cooking #pistazdmeg #erospistasketchup #szponzorálttartalom ♬ eredeti hang - Nosalty
Időközben elkészítjük a házi pikáns barbecue szószt
Az alapját dinsztelt vöröshagyma és fokhagyma adja. Hintsünk bele füstölt fűszerpaprikát, és dobjunk bele egy kevés mustárt is. A pikantériáért az Univer Erős Pistás ketchup a felelős. Az ízek ellensúlyozása érdekében tegyünk bele barna cukrot, almaborecetet és Worcestershire szószt. Vízzel lazítsuk, és sóval, borssal fűszerezzük a végső íz elérése érdekében, majd lassú tűzön főzzük sűrűre.
A sütőből kivett csirkeszárnyakat kenjük át akár több rétegben a mázzal, majd csúsztassuk vissza, akár magasabb hőfokon, hogy kellően rápiruljon a szósz a húsra.
Ropogós sült krumplival tálaljuk, és még egy kevés Univer Erős Pistás ketchuppal, hiszen mindenki imád mártogatni. Szuper fogás baráti összejövetelre, hogy az egész csapat együtt ropogtasson, és tunkoljon.
Tudj meg még többet az Univer Erős Pistás ketchupról itt!