-
1.
Ne lepődj meg, de a fűszerpaprika édességekben is működik
Azt, hogy a paprika egy olyan zseniális és univerzális fűszer, amely az ételek többségében remekül használható, és mindent csak jobbá, gazdagabbá, mélyebbé tesz, nekünk, magyaroknak nem kell magyarázni. A külföldiek számára szinte az is értelmezhetetlen, hogy mi a levesektől, raguktól kezdve szórjuk húsokra, zöldségekre, tésztára és krumplira is, és esszük reggel, délben, este. De tudtad, hogy az őrölt pirospaprika édes ételekben is remek?
-
2.
A természet müzlije, ami egy maratonnyi energiát adott Lizzónak és a fél TikToknak
Időnként jön egy-egy recept, ami egyszerűségével képes térdre kényszeríteni az egész internetet. Most is megtörtént a csoda: egy észbontóan friss és újító reggeli étel született, amit sokan a „természet müzlijének” kereszteltek el. De vajon miért?
-
3.
Túl a pennén: elhoztuk Olaszország titkos tésztáit
Egy hónap Olaszországban, a tészta hazájában arra késztetett, hogy hazajövetelem után egyből megosszam veletek a legjobb recepteket. Kezdjük is a sorozatot a Scarparielloval és a Scialatiellével!
-
4.
Szétszedtem, és újra összeraktam – ez az új kedvenc brassóim!
Biztosan ismerős a mondás, miszerint étteremben nem szabad brassóit rendelni, mert mindenféle maradékot dobálnak bele. Aztán ott van az örök vita: borsóval vagy nélküle? Csirkéből, sertésből, esetleg bélszínből? Megannyi kérdés, és még ennél is több „az igazi brassói aprópecsenye” elnevezésű recepttel találkozhatunk az interneten, pedig akárcsak egy jó pörköltnél vagy halászlénél, itt is mindenkinek a sajátja az „igazi”, az az „eredeti”. Én nem is akarom újra feltalálni a brassóit, csak elmesélni, hogy miután kipróbáltam ezt a verziót, biztos, hogy mostantól csak így fogom készíteni!
-
5.
Csirkeszárnyak, amik gyozának álltak – Tunkold az élvezeteket
A fúzió szó sokakat elriaszt, talán azért, mert nehezen érthető, vagy rosszul van jelen a köztudatban. Pedig a legkülönlegesebb fogások gyakran fúzióból jönnek létre: ezt bizonyítja a lenti csirkeszárnyrecept is.
-
6.
Egy ropogós vacsoráért süsd meg a gnocchit főzés helyett
A házi gnocchi készítése nem éppen hétköznapi elfoglaltság, sokan a bolti verziót vesszük, és ezzel nincs is semmi baj. A probléma inkább ott kezdődik, hogyan választjuk meg az elkészítés módját. Meglepő: nem a főzés a legjobb módszer.
-
7.
Látványos irodai ebédek, amelyek kiállják a szállítás próbáját
Úgy néz ki, megindul a visszatérés az irodákba, ismét elő kell venni az ételhordó dobozokat. Az otthon töltött idő alatt sokan megtanultunk jobban és szebben főzni, ennek gyümölcsét azonban egy rázósabb busz- vagy villamosút az irodába könnyen elronthatja. Íme, néhány tipp a szállításhoz, díszítéshez.
-
8.
Ezért szentségtörés nekem a bolti lekvár
Ha egy huszonéves fiatal ideális nyári programjáról van szó, gondolom, nem mindenkinek a több órás gyümölcsfeldolgozás jut eszébe. Nekem ezzel szemben a lekvárfőzés elengedhetetlen része a nyárnak, mindjárt elmondom, miért.
-
9.
A technika, amivel gyerekjáték a vajas tészta kinyújtása
Amilyen egyszerűnek tűnik első pillantásra a vajas tészta receptje, olyan nagy meglepetés érhet minket az elkészítése során. A massza ugyanis elég önkényesen viselkedik, és akár egy apró mozdulat is elindíthat minket a rossz irányba.
-
10.
Spórolj a főzési időn, használj nyers helyett ecetes céklát
Amellett, hogy az egyik legkedveltebb savanyúnk, az ecetes cékla más ételek elkészítésében is sokszínűen használható. Sőt, a nyers zöldséget is kiválthatjuk vele, lássuk, hogyan!
A csirkeszárnyak gyozának álltak, szétszedtük, és újra összeraktuk a brassóit
A múlt héten is fantasztikus témákkal foglalkoztunk: elkészítettük a természet müzlijét, ami rengeteg energiát adott nekünk is, fantasztikus tésztaételeket hoztunk nektek egyenesen Olaszországból, és bebizonyítottuk, hogy a fűszerpaprika édességekben is működik.